stad Utrecht 11.30 uur

Utrecht, 30-12-2005 o Nieuwsberichten stad Utrecht

Rijden onder invloed

UTRECHT Op vrijdagochtend werd een bromfietser aangehouden omdat hij ternauwernood zijn bromfiets recht kon houden. Omstreeks 2.55 uur werd de 50-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op de Admiraal Heinrichlaan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 690 ug/l. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Beroving geld

UTRECHT Op vrijdagochtend werd een 23-jarige man uit Utrecht beroofd van zijn geld door drie negroïde jongens. Hij werd omstreeks 2.10 uur, op het bruggetje tussen de St. Gotthard en de Treek, door twee jongens van achteren vastgepakt en kreeg van de jongen die voor hem stond een stomp in zijn maag. Vervolgens is bij hem een geldbedrag van 165 Euro weggenomen. De daders zijn drie negroïde jongens, alle drie droegen ze een donkere muts en allen een donkere jas, waarvan een met een bontkraag. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie; 0900-8844.

Gevaarlijk rijgedrag

UTRECHT Op donderdagavond omstreeks 21.10 uur werd een 16-jarige bromfietser uit Utrecht aangehouden op de Wittevrouwensingel. De politie zag de bromfietser een aantal bijzondere manoeuvres uithalen. De bromfietser bleek na controle niet over een bromfietscertificaat te beschikken. Hij kreeg een bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden van een bromfiets zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op donderdagavond omstreeks 20.35 uur werd 47-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede op de Croeselaan gecontroleerd op het rijden onder invloed. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken (455 ug/l). Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Tasjesroof

UTRECHT Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur werd een 27-jarige vrouw uit Utrecht door twee blanke jongens aangesproken bij de bushalte aan het Prins Bernhardplein. Direct daarop werd haar handtas van haar linkerschouder afgerukt, waardoor het slachtoffer ten val kwam. De daders renden weg in de richting van de kerk aan de Burg. Norbruislaan. Tijdens de aangifte, gaf het slachtoffer aan dat één van de daders achter haar in de bus had plaatsgenomen; lijn 6 van CS Utrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie; 0900-8844.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Op donderdagavond raakte een 37-jarige vrouw uit Veenendaal gewond na een aanrijding. Omstreeks 18.05 uur wilde de vrouw het fietspad oversteken, ter hoogte van het NH hotel, tussen de Sijpensteijnkade en de Croeselaan. Daarop werd zij aangereden door een groene scooter. Deze scooter kwam vanaf de Sijpensteijnkade en ging er, na de aanrijding vandoor, in de richting van de Croeselaan. Het slachtoffer is ter controle door een ambulance naar het Oudenrijn ziekenhuis overgebracht.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op donderdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 15.50 uur werd de automobilist uit De Meern gecontroleerd op de Veldhuizerweg in de Meern. De
31-jarige man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 405 ug/l. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel
UTRECHT Op donderdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding met een bus. Omstreeks 15.40 uur reed een 16-jarige fietser uit Utrecht over het kruispunt Bleekstraat / Catharijnesingel. De fietser schoof voor de bus langs. Toen de 60-jarige buschauffeur uit Wijk bij Duurstede de fietser zag, remde hij direct. Hierbij kon echter niet worden voorkomen dat de fietser werd geraakt. Het slachtoffer is door de ambulance meegevoerd naar het UMC. Zij heeft een wond op haar achterhoofd en waarschijnlijk een hersenschudding.