RTL Group

Bart in 't Hout algemeen programma directeur RTL Nederland

Bart in t Hout is per 1 januari 2006 benoemd tot Algemeen Programma Directeur van RTL Nederland en lid van de Hoofd Directie. Hij is verantwoordelijk voor het programmabeleid van RTL 4, RTL 5 en RTL 7. Hij zal ook het programmabedrijf van RTL vertegenwoordigen in de creatieve overlegorganen van RTL Group.

Bart in t Hout heeft een indrukwekkende staat van dienst als omroepman. Hij begon in 1971 bij de AVRO, waar hij eindredacteur van de actualiteitenrubriek was en later verantwoordelijk voor vele informatieve programmas en grote evenementen op radio en televisie. Tweemaal was hij directeur televisie bij een productiebedrijf, eerst bij Stokvis Producties en later bij Joop van den Ende TV Producties.

In 1993 werkte hij als adjunct programma directeur bij RTL 5, dat onder zijn leiding in korte tijd uitgroeide van een kleine naar een grote zender van 11 procent marktaandeel. Vanaf 1995 zette hij samen met de huidige CEO van RTL Nederland, Fons van Westerloo, SBS groep op de kaart. Na de overstap van Van Westerloo naar RTL Nederland werd hij Algemeen Directeur van SBS. Deze functie legde hij in verband met ziekte na een jaar neer.

Nu ik weer volledig ben hersteld, kijk ik uit naar een nieuwe periode van werken in een zeer professionele grote organisatie, die uitermate succesvol is met de familie van zenders. Het is ook uitdagend om in deze tijd van grote veranderingen en aanstormende concurrentie leiding te geven aan een sterke creatieve groep, aldus Bart in t Hout.

Fons van Westerloo zegt bijzonder verheugd te zijn met de komst van in t Hout. Wij hebben in de afgelopen 30 jaar vele jaren zeer vruchtbaar samengewerkt. Uit deze samenwerking zijn niet alleen stevige organisaties ontstaan, maar ook vele tientallen nieuwe programmas die nog steeds op diverse zenders te zien zijn, zowel bij publieke als commerciële televisie in binnen- en buitenland. Ik zie uit naar een hernieuwde samenwerking in een spannende omroeptijd, waarin de concurrentie alleen maar zal toenemen en ook binnen RTL Group nieuwe doelgroepkanalen zullen ontstaan.

Gerhard Zeiler, de CEO van RTL Group zei na een gesprek met Bart in 't Hout onder de indruk te zijn van zijn brede kennis op omroepgebied.


---

___________
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, Persdienst RTL Nederland via tel. 035 6718597.

© 2005 RTL Nederland / IP