Landstede


Zonder tijdverlies overstappen op een Landstede opleiding

Instromen halverwege het schoolseizoen

Harderwijk/Raalte/Zwolle - Stel je bent aan een mbo-opleiding begonnen, en zo tegen kerst concludeer je dat het je toch niet echt bevalt. Of je zit in 4 of 5 havo en ziet het niet meer zo zitten daar. Wat doe je dan? Ga je tegen beter weten in toch maar door, of stop je en begin je het jaar erop met een andere opleiding? Een moeilijke keuze. In het eerste geval word je er niet gelukkiger van, in het tweede geval verlies je een jaar. Landstede biedt onder meer bij de opleidingen Toerisme en SPW extra instroommogelijkheden aan.

Omdat het regelmatig voorkomt, dat studenten na een paar maanden ontdekken dat ze niet de juiste opleiding hebben gekozen, heeft Landstede SPW de zogenoemde februariklassen ingesteld, en is het bij de opleiding Toerisme mogelijk om in januari in te stromen. Ook bij andere opleidingen is tussentijds instromen bespreekbaar. Wie geen tijd wil verliezen informeert naar de mogelijkheden bij Landstede.

Extra instroommoment Toerisme in januari
Ook bij de opleiding Landstede Toerisme is het mogelijk om na de kerstvakantie in te stromen. De beroepsopleiding leidt op tot Commercieel Medewerker Reizen, Front Office Medewerker en Luchtvaartdienstverlener. Het extra instroommoment in januari is bedoeld voor die studenten die willen stoppen met hun huidige mbo-opleiding en de overstap willen maken naar de opleiding Toerisme. Verder is het een kans voor leerlingen die in 4 havo zitten en de bui al zien hangen dat ze blijven zitten. Zij zijn ook toelaatbaar tot deze niveau 3/4 opleiding op het MBO.

Februariklassen SPW
Alieneke van der Linde is vorig jaar begonnen met de Februariklas van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk richting Woonbegeleiding. Het was een geweldige kans. Ik zat op een school die me totaal niet beviel. Toen ik tijdens een open dag van Landstede hoorde dat ze hier ook halverwege het seizoen beginnen, heb ik me geen moment bedacht. Een week later ben ik hier begonnen. Het is een leuke, motiverende opleiding, vindt Alieneke. Je wordt hier serieus genomen en als een volwassene behandeld. Er is goede begeleiding, een breed vakkenpakket waarin je ook dieper kunt gaan als je dat wilt.

Meer informatie over de opleiding Toerisme
Meer informatie over de opleiding SPW