Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

30 december 2005

Baak - Rijden onder invloed

Op 29 december 2005, omstreeks 21.00 uur heeft de politie op de Hofstraat in Baak bij de bestuurder van een personenauto een blaastest afgenomen. De bestuurder, 63-jarige inwoner van Baak, blies hierbij een zodanig hoge waarde, dat hij mee moest naar het bureau voor een blaasanalyse. Deze gaf 1,7 promille aan. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Ook een andere bestuurder onderging de blaasprocedure. Deze man, een 53 jarige inwoner van Warnsveld werd op 29-12-2005, 23.20 uur gecontroleerd op de Zutphen-Emmerikseweg in Baak. Hij blies aan het bureau 0,6. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - Inbraak auto Op 29 december 2005, tussen 14.30 en 14.50 uur is de rechterzijruit van op de parkeerplaats aan de Amphionstraat in Doetinchem geparkeerd staande bestelbus ingeslagen waarna de autoradio (met navigatiesysteem) alsmede andere goederen zijn weggenomen.

Doetinchem - Winkeldiefstal

De politie heeft in verband met het plegen van winkeldiefstal een boete van 125 euro uitgereikt aan een 18 jarige inwoonster van Doetinchem. De vrouw probeerde ongemerkt op 29 december 2005, omstreeks 15.15 uur een schoenenzaak aan de Hamburgerstraat in Doetinchem te verlaten zonder te betalen voor een paar schoenen die ze uit de winkel had gepakt. Buiten werd ze echter tegengehouden door het personeel van de winkel.

Winterswijk - Aantreffen illegaal vuurwerk. Bij een controle op 29 december 2005, omstreeks 12.00 uur in een woning aan de Kloetenseweg in Winterswijk trof de politie in de kamer van de zoon een doos met 19 nitraatbommen aan. Het vuurwerk is in beslag genomen en een proces-verbaal tegen de jongeman wordt opgemaakt.

Wehl - Reanimatie De politie kreeg op 30 december 2005, omstreeks 01.15 uur de melding dat men bezig was met een reanimatie aan de Prins Bernardstraat te Wehl. Aldaar bleek de vrouw des huizes te zijn gevallen waarna hartstilstand intrad. De dochter was al bezig geweest met reanimatie, maar er was nog geen hartslag te voelen. De politiemensen hebben vervolgens de reanimatie overgenomen tot de artsen ambulance ter plaatse waren. Uiteindelijk is de vrouw met een regelmatige hartslag overgebracht naar het ziekenhuis.

Winterswijk - Schieten vanuit de auto De politie van Winterswijk kreeg op 29 december 2005 de melding dat er op de Thorbeckestraat aldaar vanuit een personenauto werd geschoten met een op een vuurwapens lijkend voorwerp. Aan de hand van de beschrijving van het voertuig kwam de politie bij de verdachte, een 21 jarige inwoner van Winterswijk. In deze auto trof de politie naast illegaal vuurwerk ook een grote revolver, welke later een alarmpistool bleek te zijn. De goederen zijn in beslag genomen en tegen de Winterswijker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zelhem - Brand/rookontwikkeling Op 29 december 2005, omstreeks 21.35 uur kreeg de politie de melding van ernstige rookontwikkeling op de 1e verdieping van het verzorgingscentrum aan de Magnoliaweg te Zelhem. Ook de brandweer was gewaarschuwd. Bij controle bleek dat een van de bewoners via de magnetron een oliebol had willen opwarmen. De magnetron stond echter te hoog ingesteld, waarna de oliebol de rookontwikkeling veroorzaakte. De bewoner heeft toegezegd dat hij de overige gangbewoners vandaag op een oliebol zal trakteren tegen de schrik. Hij heeft belooft deze bollen niet zelf warm te maken.

---Einde berichten---

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting 055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --