Binnensticht 12.00 uur

Utrecht, 30-12-2005 o Nieuwsberichten district Binnensticht

Jongen aangehouden voor brandstichting

ZEIST Een 15-jarige jongen uit Zeist kan een taakstraf van bureau Halt tegemoet zien voor het in brand steken van een container. Een getuige belde rond 16.15 uur de politie met de mededeling dat een container op de Dr. A. Kuyperlaan in brand werd gestoken. De politie kon op aanwijzen van deze getuige de jongen aanhouden.

Politie houdt overlastjongeren aan

BINNENSTICHT Op verschillende locaties in de gemeenten Zeist, De Bilt en Driebergen controleerde de politie donderdagavond frequent op het gebruik van vuurwerk. Mede op basis van overlastmeldingen werden gericht plekken bezocht. In totaal werden zeven jongeren (13, 14 en 15 jaar) uit Maartensdijk, Bilthoven en Driebergen aangehouden voor het in bezit hebben van en/of afsteken van vuurwerk. Zij kregen allen een Halt-straf. De agenten troffen bij deze controles overigens geen illegaal vuurwerk aan. Wel ging de politie met een grote tas legaal vuurwerk weer terug naar het bureau. Dit vuurwerk wordt vernietigd.

Bewoner overloopt inbreker
ZEIST Een 40-jarige bewoner van de Arnoldus Stramroodlaan heeft donderdag rond 19.00 uur een inbreker overlopen. De man stond bij zijn voordeur, toen plotseling de deur van binnenuit werd opengedaan en een onbekend persoon hem tegemoet kwam. De bewoner trachtte de inbreker nog vast te pakken, maar dit lukte niet. De inbreker rende zonder buit weg. De dader had een licht getint uiterlijk en droeg een donkere jas en donkere muts. Achterop de jas stonden enkele figuren afgebeeld. De politie verzoekt eventuele informatie door te geven via 0900-8844.