Heuvelrug 12.05 uur

Utrecht, 30-12-2005 o Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bedreiging met geweer

WIJK BIJ DUURSTEDE Drie jongens uit Wijk bij Duurstede zijn donderdag rond 23.55 uur op de Prins Hendrikweg door een nog onbekende man bedreigd met een geweer.

Het drietal was in het steegje tussen de Prins Hendrikweg en de speeltuin, toen een man aan kwam lopen. Hij vroeg of de jongens vuurwerk aan het afsteken waren. Prompt pakte de man van achter zijn rug een geweer en richtte deze op de jongens. Het drietal rende weg.

Signalement van de man: blank, plm. 1.75 m., mollig postuur en ongeveer 50 jaar. Hij had grijs haar en een opvallende snor. Hij droeg een rode jas en een donkere broek. Informatie: 0900-8844.

Inbrekers ontsnapt

VEENENDAAL Een alerte buurtbewoner belde donderdag rond 18.50 uur de politie met de mededeling dat hij twee verdachte personen in een woning aan de Holleweg zag rondlopen. Met meerdere voertuigen gingen agenten naar de woning. Onder toezicht van veel publiek, werd met een politiehond het huis van binnen doorzocht op nog mogelijk aanwezige inbrekers. Dit was niet het geval. De bewoner van het pand kwam daarna ter plaatse en constateerde dat een deel van zijn woning overhoop was gehaald en sieraden waren ontvreemd.

Vuurwerkoverlast

HEUVELRUG Op verschillende locaties in het politiedistrict Heuvelrug heeft de politie extra gecontroleerd op het in bezit hebben van en/of voortijds afsteken van vuurwerk.

Op de Ebbenhorst in Veenendaal zorgde vuurwerk donderdag rond 16.00 uur voor een grote rookontwikkeling. Vier jongens uit Veenendaal (14 en 16 jaar) werden doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Ook twee Veenendalers op de Roland Holstlaan (14 en 16 jaar) werden betrapt op het afsteken van vuurwerk. Zij namen nog de benen, maar de agenten achterhaalden hen.

Op de Dichterslaan zagen agenten rond 17.30 uur twee Veenendalers (17 en 20 jaar) vuurwerk afsteken. Zij kregen een bekeuring.

In Renswoude troffen agenten donderdag rond 20.30 uur op de Meidoornlaan twee 14-jarige jongens aan, terwijl zij vuurwerk aan het afsteken waren. Het tweetal stond eerst het nog niet afgestoken vuurwerk (kanonslagen en vuurpijltjes) af en kreeg daarna een verwijzing voor bureau Halt.

Op de Austerlitzeweg in Doorn liep rond 19.15 uur een viertal jongeren tegen de lamp tijdens het afsteken en/of voorhanden hebben van vuurwerk. Het viertal (14 en 16 jaar, allen uit Doorn), deed afstand van het vuurwerk.

Ook op de Kroosakker in Cothen leverde het afsteken en voorhanden hebben van vuurwerk drie kandidaten (14 en 16 jaar uit Cothen) voor een Haltstraf op.