Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

30 december 2005

Apeldoorn - Politie onderzoekt vechtpartij

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (30/12) op de Hoofdstraat vijf verdachte mannen (19, 20, 21 en 29 jaar) uit Apeldoorn, Capelle aan den IJssel en uit Meppel aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij. De politie kreeg vrijdagmorgen vroeg rond 03.30 uur melding dat er op de Hoofdstraat gevochten zou worden. De politie trof de mannen aan en bracht hen over naar het politiebureau. Een 21-jarige Apeldoorner bleek een veelpleger te zijn en een 19-jarige Apeldoorner en een 29-jarige man uit Meppel waren in het bezit van harddrugs. De man uit Meppel verzette zich bovendien hevig tijdens zijn aanhouding en werd geboeid in een cel gestopt. De verdachten zitten nog vast en de politie onderzoekt het voorval.

Apeldoorn - Automobilist rijdt door na aanrijding

Een nog onbekende automobilist is donderdagmiddag (29/12) op de Stadhoudersmolenweg doorgereden na aanrijding met de auto van een 32-jarige Apeldoorner. De Apeldoorner had zijn auto bij een bedrijf geparkeerd en een getuige meldde hem rond 14.05 dat de bestuurder van een andere auto zijn auto had aangereden en vervolgens was doorgereden. De politie gaat aan de hand van het kenteken op zoek naar de verdachte automobilist.

Apeldoorn - Fietsster gewond door aanrijding

Een 57-jarige Apeldoornse fietsster raakte donderdagmorgen (29/12) op de kruising Henri Dunantlaan/Asselsestraat gewond door aanrijding met een 64-jarige plaatsgenote met een auto. De automobiliste reed rond 10.40 uur het kruispunt op en verleende hierbij geen voorrang aan de fietsster. De vrouw kwam te vallen en klaagde over pijn in haar rug. Een ambulance vervoerde haar naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn - Brand in kelderbox In een kelderbox van een flat aan de Gentiaanstraat brak donderdagavond (29/12) brand uit. Politie en brandweer kregen rond 21.50 uur melding van de brand. De brandweer brak de buitendeur van de kelderboxen open. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het brandje is vermoedelijk ontstaan doordat er door een open kelderraam een vuurpijl naar binnen is gegooid.

Apeldoorn - Man heeft nog boetes open staan

De politie heeft donderdagmiddag in de Oranjerie een 53-jarige Apeldoorner aangehouden die nog een flinke hoeveelheid boetes moest betalen. De politie controleerde de man rond 16.05 uur en onderzoek wees uit dat de man in totaal bijna 1.400 euro aan boetes had open staan. De politie bracht de man naar het politiebureau en sloot hem op in een cel.

Apeldoorn - Controle op vuurwerk

Bij de controle op het vroegtijdig afsteken op vuurwerk heeft de politie donderdag (29/12) op diverse plaatsen jongeren een zogenoemd HALT-verbaal gegeven. Zo trof de politie rond 17.50 uur in het Zuiderpark een 14-jarige jongen uit Apeldoorn aan die op een onveilige manier vuurwerk afstak buiten het toegestane tijdstip. Drie jongens (12, 13 en 14 jaar) staken op Malkenschoten vuurwerk af en op de Brahmslaan was het een 14-jarige plaatsgenoot. Ook op andere plaatsen werden jongeren gecontroleerd en zij worden doorverwezen naar het preventieproject HALT voor een passende straf.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --