Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

30 december 2005

Ermelo - Getuigenoproep gewapende overval op SRV-wagen

Een nog onbekende jongeman heeft donderdagmiddag (29/12) een gewapende overval gepleegd op een SRV-wagen. De politie kreeg rond 18.05 uur melding dat een jongen op een bromfiets de winkelwagen had overvallen en een hoeveelheid geld had buitgemaakt. Op het moment van de overval was de 37-jarige eigenaar binnen bij een pand om af te rekenen en was een 14-jarige jongen binnen in de wagen aan het werk toen hij door de onbekende jongen met een op een vuurwapen lijkend voorwerp werd overvallen. De dader is circa 17 jaar oud, heeft een lengte van 1.80 m en droeg donkere kleding, normale bruine schoenen (geen sportschoenen) en een geblindeerde zwarte helm met donker vizier. Hij droeg een rood/groene tas en is weggereden op vermoedelijk een scooter. De politie vraagt mogelijke getuigen zich te melden en contact op te nemen via 0900-8844.

T'Harde / Elburg- Vuurwerk

De politie heeft naar aanleiding van klachten uit de buurt gister en afgelopen nacht (29 op 30 december) streng gecontroleerd op het onjuist afsteken van vuurwerk en het carbidschieten in 't Harde en Elburg. Tijdens de controle in 't Harde werden een 22 jarige jongen uit Oldebroek en een 23 jarige jongen uit Elburg op heterdaad betrapt bij het carbidschieten. De hierbij gebruikte melkbus is in beslaggenomen. Tegen de jongens is procesverbaal opgemaakt. Verder heeft de politie tijdens vuurwerkcontroles in Elburg onder anderen op de Gerichtenweg, de Cotoneasterstraat, de Vackenordestraat en op de Puttensteinsveldweg de jongeren die zorgden voor overlast doorverwezen naar het preventieproject HALT voor een alternatieve straf en hun vuurwerk in beslaggenomen.

Ermelo - Snelkraak in supermarkt

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een snelkraak gepleegd in een supermarkt aan de Stationsstraat. Het inbraakalarm van de winkel ging vrijdagmorgen vroeg rond 04.50 uur af en de politie trof een kapotte ruit aan en zag een aantal pakjes sigaretten verspreid buiten en binnen de winkel liggen. De politie stelt een onderzoek in.

Ermelo - Jeugdige winkeldieven aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag (29/12) in een winkel aan de Stationsstraat twee winkeldieven (14 en 15 jaar) uit Ermelo aangehouden die een hoeveelheid goederen bij diverse winkels in Ermelo hadden gestolen. Personeel van een drogisterij betrapte hen rond 15.00 uur en droeg hen over aan de politie. Onderzoek wees uit dat het duo in diverse winkels had toegeslagen. Zij worden doorverwezen naar een preventieproject voor een passende straf.

Hattem - Inbraak in winkel

Dieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (30/12) ingebroken in een winkel aan de Ridderstraat. Een krantenbezorger hoorde rond 04.40 uur het alarm afgaan en waarschuwde de politie. Onderzoek wees uit dat de daders via een raampje de winkel waren binnen gegaan en uit de kassa een hoeveelheid wisselgeld hadden meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Nunspeet - Fietsster gewond door aanrijding

Een 53-jarige fietsster uit Nunspeet raakte donderdagmiddag (29/12) op de kruising Piersonstraat/Treubstraat gewond door aanrijding met een 34-jarige automobilist Nunspeet. De automobilist sloeg rond 12.35 uur linksaf de Treubstraat in en zag hierbij door de laagstaande zon de vrouw over het hoofd. De vrouw kwam ten val en raakte lichtgewond aan haar been.

Wezep - Gewond door vallende tak

Een 35-jarige man uit Wezep raakte donderdagmiddag op de Eekhoornlaan gewond doordat een circa twaalf centimeter dikke tak op zijn hoofd viel. De man was met een kettingzaag een boom aan het omzagen toen rond 13.50 uur bij het omvallen van de boom een dikke tak van een dennenboom meeviel en op het hoofd van de man terecht kwam. De man raakte bewusteloos, maar kwam even later weer bij en werd met hoofd- en nekletsel naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --