Gemeente Zevenaar


week 51, 19 tot 26 december 2005

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WONINGWET
Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 49/2005:


* Oude Doesburgseweg 8 Zevenaar, oprichten van een erker (uitbreiden vergunde erker) (BL20050485);

* Schalmei 13 Zevenaar, veranderen/vergroten garage/berging (BL 20050487)

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 48/2005:


* Ringbaan-Zuid 8/10, wijziging van de linkerzijgevel en plaatsen van een laadkuil (BR20050489)

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 49/2005:


* Doesburgseweg Angerlo, het bouwen van 4 bergingen bij 6 nieuw op te richten woningen(BR 20050486);

* Dorpsplein 1 Giesbeek, gedeeltelijk veranderen van een groot deel van de begane grond van een bankgebouw tot 2 tijdelijke klaslokalen (max. 5 jaar) (BR20050492);

* Ravenstraat 8 Babberich, verbouwen van een woonhuis (BR20050495)

KAPVERORDENING ZEVENAAR

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 49/2005:


* Didamseweg 142 Zevenaar, het kappen van een esdoorn (KA 20050047)

BOUWVERORDENING ZEVENAAR

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 49/2005:


* Hunneveldweg 14 Zevenaar, slopen van interimvoorzieningen personeelsrestaurant en enkele vergaderruimten van het streekziekenhuis (SA 20050042)

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:


* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Methen 1988' voor het plaatsen van een erfafscheiding op perceel De Gasperistraat 24 te Zevenaar;
* om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnenplanse vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000' voor het plaatsen van een schuur op perceel Babberichseweg 71 te Zevenaar.

Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen.

Ter inzage

De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 22 december a.s. gedurende zes weken terinzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER
Meldingen 8.19:2b
Er zijn 2 meldingen ingekomen als bedoeld als bedoeld in artikel 8.19, lid 2, onder b, Wet milieubeheer.

voor het veranderen van het ziekenhuis, Hunneveldweg 14, Zevenaar. De verandering betreft de bouw van een huisartsenpost ten behoeve van huisartsenzorg in de avond- en nachtperiode en in het weekend. De voorgenomen verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting op grond van de, op 11 april 2000, onder nummer 840 verleende, vergunning mag veroorzaken. Daarom hebben zij besloten de melding te accepteren. De voorschriften van de vergunning zijn ook van toepassing op de gemelde verandering.

voor het veranderen van de gemeentewerf annex brandweerkazerne, Professor Aalbersestraat 3 en 5 6904 CA Zevenaar De verandering betreft de plaatsing van een wasmachine en een droger in de brandweerkazerne. Deze voorziening is bedoeld voor het onderhoud van de brandweerpakken. De voorgenomen verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting op grond van de, op 16 maart 2004, onder nummer 863 verleende, vergunning mag veroorzaken. Daarom hebben zij besloten de melding te accepteren. De voorschriften van de vergunning zijn ook van toepassing op de gemelde verandering.

Ter inzage

De meldingen, verklaringen en genoemde milieuvergunningen worden op 21 december 2005 gedurende zes weken ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis.

Bezwaar

Binnen zes weken na de verzenddatum van de verklaring kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

DRANK- EN HORECA WET
Ontwerpvergunningen

Mevrouw C.W.M. van Houten-Arends heeft een drank- en horecavergunning aangevraagd voor de sportkantine van de tennisvereniging op het perceel Einsteinstraat 14 te Zevenaar.

Korfbalvereniging de Zwaluwen hebben een drank- en horecavergunning aangevraagd voor de sportkantine op sportpark Hengelder aan de Marconistraat te Zevenaar.

Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunningen te verlenen en hieraan voorschriften te verbinden in verband met paracommercialisme. In dat kader hebben zij ontwerpvergunningen opgesteld.

Ter inzage

De aanvragen, ontwerpvergunningen en bijbehorende stukken worden op 22 december voor een ieder ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte. Ze kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien.

Inspraakmogelijkheden

Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de ontwerpvergunningen. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

NIEUWE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

De gemeenteraad heeft op 30 november jl. de Algemene Plaatselijke Verordening Zevenaar 2006 (APV) vastgesteld voor de nieuwe gemeente Zevenaar.
De oude APV's zijn ingetrokken op één uitzondering na; voorlopig geldt voor het grondgebied van de voormalige gemeente Angerlo nog Hoofdstuk 4, afdeling 5 van de oude APV van Angerlo, over "het bewaren van houtopstanden", waaronder de regeling van de kapvergunning.

De APV's van de gemeenten in dit politiedistrict Rivierenland zijn op elkaar afgestemd.

Ter inzage

De APV ligt vanaf 22 december gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis. Op termijn zal de APV ook op de gemeentelijke website www.zevenaar.nl worden geplaatst.

Inwerkingtreding

De APV treedt op 1 januari 2006 in werking.