1e persbericht van vrijdag 30 december 2005

Eindhoven, 30-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert man in gestolen bestelauto

De politie heeft donderdagmiddag rond 17.15 uur op de Wenckenbachstraat een man van 51 jaar uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op de Boschdijk in een bestelauto rijden waarvan de kentekenplaten waren verouderd. Nadat de auto op de Wenkenbachstraat was gestopt en de agenten de bestuurder hadden aangesproken, bleek het een en ander niet te kloppen. De auto is in mei gestolen in Oosterhout, heeft geen APK en heeft verouderde kentekenplaten. De bestuurder heeft geen rijbewijs, had geen identiteitsbewijs bij zich, en gaf in eerste instantie een valse naam op. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen echtgenote

In zijn woning in Woensel-Zuid is donderdagavond rond 20.45 uur een 38-jarige Eindhovenaar door de politie aangehouden. Hij zou kort daarvoor in het huis zijn echtgenote hebben mishandeld door haar in haar gezicht te slaan en haar met haar hoofd tegen een muur te gooien. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen beroving

Een man van 28 jaar uit Helmond is vrijdagochtend op de Jan Smitzlaan beroofd van zijn portemonnee met enkele tientallen euros en enkele (bank)pasjes. Toen hij daar rond 1.15 uur liep, werd hij door twee mannen vastgepakt. Eén van de verdachten drukte een mes tegen de keel van de Helmonder, die daarop zijn portemonnee afgaf. Vervolgens kon hij vluchten. De twee verdachten zijn spoorloos. Ze zijn tussen de 20 en 25 jaar oud, hebben een donkere huidskleur en droegen donkere kleding. De ene man was tussen de 1,75 en 1,80 meter lang en had een sjaal voor zijn gezicht. De ander is ongeveer 1,70 meter lang en droeg een bivakmuts. De politie in Eindhoven Gestel-Stratum zoekt mensen die iets hebben gezien en/of weten wie en/of waar de verdachten zijn. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Eindhoven: Dronken automobilist door politie opgepakt

Een man van 47 jaar uit Finsterwolde is donderdagavond rond 23.45 uur door de politie aangehouden in de parkeergarage aan de Ten Hagestraat. Hij wilde daar met zijn auto wegrijden zonder te betalen, maar stuitte op de slagbomen. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,40, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van overval

Een bedrijf aan de Karel de Grotelaan is donderdagavond rond 22.45 uur door drie mannen overvallen. Ze kwamen de horecazaak binnen, bedreigden het aanwezige personeel met een mes en eisten geld. Ze zijn er vervolgens met een onbekend bedrag vandoor gegaan. De drie daders hebben een lichtgetinte huidskleur, zijn tussen de 15 en 20 jaar oud en tussen de 1,70 en 1,80 meter lang. Ze droegen donkere kleding en hielden hun gezicht bedekt. De politie in Eindhoven Gestel-Stratum zoekt mensen die iets hebben gezien en/of weten wie en/of waar de verdachten zijn. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Helmond: Politie arresteert verdachte van schieten

In zijn woning in Helmond-West is donderdagmiddag rond 15.45 uur een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 15.00 uur vanuit zijn woning met een luchtbuks heeft geschoten op een 16-jarige jongen uit Helmond die op straat liep. Deze liep daardoor een wondje op aan zijn hoofd, waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte in zijn huis aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Na onderzoek is het vermoedelijke wapen rond 19.15 uur teruggevonden in de achtertuin van een andere woning in Helmond-West. In de woning ernaast zijn drie Helmonders (17, 19 en 20 jaar oud) aangehouden. Zij zijn bekenden van de 16-jarige verdachte. Het drietal wordt ervan verdacht dat ze bewijsmateriaal wilden wegmaken. Ze zijn na verhoor weer heengezonden.

Valkenswaard: Inbraak in horecazaak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Corridor is een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 18.30 uur en vrijdag 6.00 uur. Een toegangsdeur is opengebroken.

Valkenswaard: Politie pakt dronken man tweemaal op

De politie heeft vrijdagochtend tot tweemaal toe een man van 56 jaar uit Valkenswaard aangehouden. Na een melding dat de man vermoedelijk dronken in een auto reed, hielden surveillerende agenten hem rond 1.45 uur op de Peedijk aan. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1,75 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt. De man werd vervolgens erg lastig en weigerde het bureau te verlaten. Toen de man uiteindelijk onder dwang bij zijn auto was afgezet, stapte hij in de wagen en reed hij weer weg. Daarop werd hij weer aangehouden en ingesloten.

Heeze: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg is een computer met flatscreen weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 0.30 uur. Een raam is opengebroken.

Veldhoven: Inbraak in woning

Donderdag tussen 9.15 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Grenswal. Daarbij zijn onder meer een digitaal fototoestel, een fiets en een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Een ruit aan de achterkant van het huis is ingeslagen.