Gemeente Gorssel

Afschaffing hondenbelasting Gorssel

De gemeenteraad heeft besloten om met ingang van 1 januari de hondenbelasting af te schaffen. Als u tot nu toe een aanslag hondenbelasting ontving, zult u voor het belastingjaar 2006 geen aanslag hondenbelasting meer ontvangen. U ontvangt hierover géén persoonlijke brief .

Een overgangsperiode in het belastingjaar 2005
In het kader van de herindeling gold voor de hondenbelasting een overgangsperiode. In de oude gemeente Lochem werd in tegenstelling tot de voormalige gemeente Gorssel wel hondenbelasting geheven. Bij de herindeling van gemeenten is de Wet Arhi van toepassing, waarin onder andere is geregeld dat verordeningen van de oude gemeenten naast elkaar kunnen blijven voortbestaan. Dit houdt in dat aan hondenbezitters van de oude gemeente Lochem in 2005 nog een aanslag hondenbelasting is opgelegd.

Wat betekent dit voor hondenbezitters van de voormalige gemeente Gorssel?
Mocht u als inwoner van de voormalige gemeente Gorssel een aangifte hondenbelasting hebben ingediend dan wordt deze niet meer in behandeling genomen.

Hondenbezitter in de oude gemeente Lochem en nog geen aanslag ontvangen?
Als bij ons bekend is dat u hondenbezitter was in de oude gemeente Lochem maar u heeft nog geen aanslag ontvangen, dan kan deze nog wel met terugwerkende kracht aan u worden opgelegd. Artikel 11 lid 3 van de Algemene Wet Rijksbelastingen geeft de gemeente de mogelijkheid om aanslagen op te leggen tot maximaal 3 jaar na het ontstaan van de belastingschuld. Dit artikel is ook van toepassing verklaard voor de heffing van gemeentelijke belastingen.