Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - wederom autobrand in Malburgen

Publicatiedatum: 30-12-2005 12:32:48

In de Arnhemse wijk Malburgen is vrijdagochtend vroeg wederom een autobrand geweest. De brand werd even na half vijf gemeld bij politie en brandweer. Dit keer bleek op de Pijlkruidstraat een auto in brand te staan. De wagen ging uiteindelijk in vlammen op en is afgesleept. Twee andere auto's die er naast geparkeerd stonden liepen ook brandschade op. Ook in dit geval vermoedt de politie dat er sprake is van brandstichting. In de nacht van woensdag op donderdag waren er in de wijk Malburgen ook twee autobranden: een op de Kervelstraat en een op de Kamillelaan. De politie onderzoekt of er verbanden zijn tussen de branden. Daarbij wil de politie ook een beroep doen op getuigen die mogelijk iets hebben gezien. Getuigen kunnen met informatie terecht bij de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - dronken bromfietser rijdt fietser aan

Publicatiedatum: 30-12-2005 12:32:14

De politie van Arnhem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nelson Mandelabrug een 43-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man bleek omstreeks half drie betrokken bij een aanrijding, waarbij ook een 22-jarige plaatsgenoot op de fiets betrokken was. Zowel de fietser als de Arnhemmer zelf bleek ongedeerd. De 43-jarige zou onder invloed van alcohol slingerend de Nelson Mandelabrug zijn opgereden vanaf het Roermondsplein. Vermoedelijk als gevolg van het drankgebruik botste hij achterop de 22-jarige fietser en kwam te vallen. Bij de 43-jarige Arnhemmer werd later een alcoholpromillage gemeten van 2 promille (bijna vier keer zoveel als is toegestaan). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Doesburgse drankrijder aangehouden na tip
Publicatiedatum: 30-12-2005 12:31:12

Een 30-jarige Doesburgse automobilist is vrijdagochtend door de Arnhemse politie aangehouden wegens het rijden onder invloed dankzij een tip van een getuige. Die zag de man rond half zes in de ochtend met een glas alcohol in zijn hand achter stuur over de Westervoortsedijk rijden. De getuige volgde de man en gaf intussen aan de politie door waar de rit naar toe ging. Agenten zagen de man even later met gedoofde lichten over de Volkerakstraat rijden en lieten hem stoppen. De Doesburger moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,46. Dat is ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. Voor de politie reden tot het invorderen van het rijbewijs. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - ruit vernield, Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 30-12-2005 12:30:33

Een 38-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht bij een woning in de wijk Geitenkamp een ruit te hebben ingegooid. De bewoner van het pand, een leeftijdsgenoot en bekende van de verdachte Arnhemmer, waarschuwde zelf de politie kort nadat het voorval zich had afgespeeld. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer in de buurt op straat aan, waarna hij werd aangehouden. De man is na verhoor vrijgelaten. Hij had bekend de ruit te hebben vernield. Volgens de Arnhemmer had hij bij zijn kennis op bezoek willen gaan. Toen hij niet binnengelaten werd zou hij uit boosheid daarover de ruit hebben ingegooid met het gewicht van een klok. Daarbij was niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 30-12-2005 12:29:48

Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn donderdag op twee plaatsen verkeerscontroles gehouden. Op de Deelenseweg werd tussen 07.00 en 13.30 een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 400 gecontroleerde passanten reden er 30 harder dan de daar geldend 80 km/u. Tussen 18.30 en 21.00 uur hield het VHT snelheidscontroles op de IJssellaan. Daarbij werd gebruik gemaakt van de radar en de Lasergun. Van in totaal 1190 gecontroleerde bestuurders reden er 36 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. De controle op de IJssellaan maakte deel uit van het project Subjectieve Onveiligheid. Daarbij worden door het VHT controles gehouden op die plaatsen waar omwonenden hadden geklaagd over de onveiligheidsbeleving van het verkeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---