AutoRai

Vernieuwde Mitsubishi Pajero Cruise nu met ongekend veel voordeel

(12/30/2005)
Mitsubishi introduceert een onweerstaanbare nieuwe uitvoering van haar topmodel de Pajero. De Mitsubishi Pajero Cruise short wheelbase bundelt kracht, luxe en onverwoestbaarheid aan een zeer aantrekkelijke prijs.
Zo is de Pajero Cruise voorzien van een aantal extra opties die een totale waarde van ⬠5.790,- vertegenwoordigen; een automatische transmissie, een navigatiesysteem en een Powerkit. Voor deze opties wordt echter geen meerprijs gevraagd, waardoor de Pajero Cruise voor een scherpe ⬠47.799,- in de showrooms staat.

De Pajero Cruise is een trekauto om serieus rekening mee te houden. Moeiteloos verplaatst hij 2800 kg geremd aanhanggewicht. De toch al gespierde 3.2-liter turbodieselmotor levert door de Powerkit een meer dan indrukwekkende185 pk (136 kW) in plaats van 160 pk (118 kW). Terwijl het koppel van de Pajero Cruise van een respectabele 373 Nm is toegenomen tot 450 Nm. Normaal rekent Mitsubishi ⬠995,- voor de powerkit, op de Pajero Cruise is het echter standaard, net als de zijdezacht schakelende automatische vijftrapstransmissie. Deze vraagt normaal gesproken een investering van ⬠2.200,-, maar is op de Pajero Cruise eveneens gratis.
Veiligheid en comfort
Moeiteloos en veilig door het huidige verkeer navigeren wordt een peulenschil in de Pajero Cruise, mede dankzij het betrouwbare navigatiesysteem MP8100 met 7-inch kleurenscherm. De koper krijgt dit systeem ter waarde van ⬠2.595,-. â dat zich kenmerkt door zijn accuratesse, bedieningsgemak en overzichtelijkheid â zonder meerprijs mee. Daarnaast is de Pajero Cruise standaard voorzien van ABS met EBD (electronische remkrachtverdeling), vier airbags, cruise control, climate control, mistlampen voor en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening.

Om het geheel te completeren heeft Mitsubishi de Pajero Cruise op 16â lichtmetalen velgen gezet, voorzien van een Mitsubishi Audio systeem met CD speler en 6 speakers, privacy glass, verlichte treeplanken en lederen stuurwiel.
Van goede komaf
De indrukwekkende techniek van de Pajero Cruise is rechtstreeks terug te leiden naar de rally-autoâs waarmee Mitsubishi aan de loodzware Dakar Rally heeft deelgenomen. Het merk heeft niet minder dan tienmaal deze beruchte woestijnrally op haar naam geschreven. Het geavanceerde
4WD-systeem van de Pajero Cruise is dus wel heel grondig getest. De vierwielaandrijving stelt de Pajero in staat om ieder terrein te bedwingen. Dankzij het geavanceerde Super Select 4WD-systeem (SS4-II) valt er tot een snelheid van 100 km/uur te schakelen tussen tweewiel-aandrijving en vierwielaandrijving in de hoge gearing. Voor zware terreinomstandigheden is er ook een lage gearing voorhanden.

De Pajero Cruise biedt een consumentenvoordeel van totaal ⬠5.790,- en is verkrijgbaar v.a. ⬠47.799,-. Het aantrekkelijke topmodel van Mitsubishi is eventueel ook leverbaar op grijs kenteken.