Eemland noord, 12.35 uur

Utrecht, 30-12-2005 o Nieuwsberichten district Eemland noord

Verdachte bedreiging opgepakt

SOEST Bij de politie kwam donderdag rond 19.45 uur de melding binnen van een bedreiging in een woning aan de Citer. Agenten wilden de woning binnengaan, maar werden belemmerd door een 63-jarige inwoner van Soest. Vervolgens pakte deze man een mes en bedreigde daarmee de politieagenten. Zij zagen zich genoodzaakt om de pepperspray ter hand te nemen. Toen ook dit niet tot het gewenste resultaat leidde en de situatie bedreigend bleef, zag een agent zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Vervolgens kon de man worden overmeesterd en aangehouden.

Winkeldieven aangehouden

SOEST Op verdenking van winkeldiefstal zijn donderdag omstreeks 12.15 uur twee mannen aangehouden in Soest.

Bij een winkel op het Plein van Zuid ging het alarm af toen de mannen het pand verlieten. Een medewerkster vroeg de mannen hun tas te laten zien, maar ze gingen er vandoor met de mededeling dat ze de trein moesten halen. De politie kon de mannen op de Parklaan aanhouden.

Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats legde een bekentenis af op het politiebureau en kon met een dagvaarding vertrekken. Zijn medeverdachte, eveneens 20 jaar oud en afkomstig uit Soest, ontkende iets met de diefstal van doen te hebben. Hij bleek wel in bezit van een boksbeugel. Deze werd in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Te vroeg vuurwerk afsteken

EEMDIJK Omdat ze voortijdig vuurwerk afstaken, zijn een 16-jarige jongen uit Eemdijk en een 16-jarige jongen uit Bunschoten aangehouden door de politie.

Surveillanten zagen hoe de jongens omstreeks 15.30 uur vuurwerk afstaken op de Eemdijk. Het betrof legaal vuurwerk. De politie heeft het vuurwerk in beslaggenomen. In overleg met de ouders krijgen de jongens een alternatieve straf via bureau HALT.

Met vuurwerk gooien uit auto

SOEST Omdat hij vanuit een auto met vuurwerk gooide, is tegen een 18-jarige man uit Soest proces-verbaal opgemaakt door de politie.

De politie kreeg een melding uit de Di Lassostraat in Soest dat er een auto rondreed van waaruit vuurwerk werd afgestoken. Daarbij werd ook het kenteken genoemd. De verdachte was bijrijder in de auto. De bestuurder was een 20-jarige Soester.

Toen de agenten arriveerden, bleek dat auto alweer bij de woning van de mannen stond. Desgevraagd overhandigde de 18-jarige verdachte zijn vuurwerkvoorraad, zon 50 stuks, bestaande uit zowel legaal als illegaal vuurwerk.