Gemeente Maassluis

Inspraak rotonde Westlandseweg en fietspad Wagenstraat

De gemeente Maassluis is van plan de kruising Westlandseweg/Mozartlaan te reconstrueren tot een rotonde. Ook zal het fietspad langs de zuidzijde van de Wagenstraat en een gedeelte van de Westlandseweg worden verbreed om twee richtingen toe te staan. In de periode van maandag 2 januari tot en met vrijdag 10 februari 2006 liggen de tekeningen van de plannen voor belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek. In deze periode kan iedereen zijn of haar mening kenbaar maken. Ook wordt op 11 januari een inloopbijeenkomst gehouden.

Rotonde Westlandseweg/Mozartlaan
De kruising Westlandseweg/Mozartlaan en de nabijgelegen kruising Mozartlaan/Elektraweg zouden uit oogpunt van verkeersveiligheid, en met name de oversteekbaarheid, aangepast moeten worden. Naar aanleiding van een haalbaarheidsstudie van het adviesbureau Delft Infra Advies heeft het gemeentebestuur de wens uitgesproken om de bestaande kruisingen aan te passen tot een enkelstrooksrotonde met twee bypasses, met de mogelijkheid van toekomstige uitbreiding met een derde bypass.

Fietspad in twee richtingen langs Westlandseweg en Wagenstraat Ook wil de gemeente het fietspad aan de zuidzijde van de Wagenstraat en de Westlandseweg op het gedeelte tussen de Goudsteen en de geplande rotonde bij de Mozartlaan zodanig aanpassen dat het fietspad in twee richtingen bereden kan worden. Om dit mogelijk te maken wordt het fietspad verbreed tot een breedte van 3 meter, met uitzondering van het gedeelte ter hoogte van de woningen Wagenstraat 17 tot en met 25. Op dit gedeelte zal het fietspad minder breed uitgevoerd worden in verband met de beschikbare ruimte.
Inloopbijeenkomst
Op woensdag 11 januari 2006 wordt er van 19.00 tot 21.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek een inloopbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst worden de plannen nader toegelicht en kunnen belangstellenden vragen stellen en opmerkingen maken. Reageren
Wie opmerkingen heeft over de voorgenomen plannen, kan dat schriftelijk aan de gemeente kenbaar maken door een reactieformulier in te vullen. Dit reactieformulier is verkrijgbaar in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis en tijdens de inloopbijeenkomst. U kunt ook reageren via e-mail: gemeente@maassluis.nl onder vermelding van "inspraak rotonde en fietspad". Inspraakreacties moeten voor 13 februari 2006 bij de gemeente ingediend zijn. Alle opmerkingen zullen worden betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen.

Voor meer informatie kan men terecht tijdens de inloopbijeenkomst, of u kunt tijdens kantooruren contact opnemen met dhr. P. van der Hoek van de afdeling Inrichting en Beheer Buitenruimte in het stadhuis, telefoonnummer 010 - 593 1987.