Gemeente Soest

Sporten voor 55-plussers

Datum: 30/12/2005

Na het succes van het eerste GALM-project in de wijk Overhees start het breedtesportproject van de gemeente Soest in februari een nieuw project. In de eerste week van januari ontvangen 1300 inwoners uit de wijk 't Hart en Klaarwater (postcodegebied 3762) in de leeftijd van 55-65 jaar een brief en een aanmeldingsformulier voor deelname aan het GALM-project.

Het Groninger Actief Leven Model (GALM) is een
sportstimuleringsproject, dat als doel heeft om mensen in de leeftijd 55-65 jaar te stimuleren (weer) sportieve activiteiten te gaan ondernemen. Met het ouder worden wordt het op peil houden van uw fit- en gezondheid steeds belangrijker. Dat blijkt uit onderzoek naar de fitheid van mensen van 55 t/m 65 jaar. Bewegen en sporten kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Met bewegen wordt niet bedoeld bijvoorbeeld tuinieren, de hond uitlaten en/of fietsen voor de dagelijkse boodschappen, maar wekelijks minimaal één uur actief sporten.

Bent u niet (meer) sportief, maar zou u dat wel (weer) willen worden? De gemeente Soest biedt u de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een sportstimuleringsproject voor mensen van 55-65 jaar. In januari 2006 worden 1300 mensen in de leeftijd van 55-65 jaar in de wijken 't Hart en Klaarwater uitgenodigd om deel te nemen aan het project. De fitheidstest op vrijdag 17 februari 2006 is de officiële aftrap van het GALM-project.

De senioren worden persoonlijk uitgenodigd om mee te doen aan de fitheidstest op vrijdag 17 februari in het Orlando-gebouw aan de Di Lassostraat, waarbij hun fysieke gesteldheid door middel van een aantal oefeningen gemeten wordt. Na deze fitheidstest worden de senioren uitgenodigd deel te nemen aan een
bewegingsintroductieprogramma van twaalf weken, dat start in de eerste week van maart.
Op het programma staan onder meer allerlei balspelen, er is aandacht voor grondoefeningen, conditievormen en bewegen op muziek, al naar gelang de wensen van de groep. Na het volgen van deze introductielessen krijgen de deelnemers een persoonlijk (sport)advies en kunnen ze deelnemen aan een vervolgprogramma van dertig weken. Na deze dertig weken wordt er een tweede fitheidstest gehouden om de resultaten zichtbaar te maken.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Madelon Nolsen, Sportcöordinator van de gemeente Soest, (035) 6093540.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer