Gemeente Beuningen


Beuningen kiest opnieuw voor ombudsman

De raad heeft afgelopen week besloten om ook vanaf 1 januari 2006 te blijven samenwerken met een eigen ombudsman in plaats van zich aan te sluiten bij de Nationale ombudsman. In verband met de invoering van de Wet extern klachtrecht moeten gemeenten per 1 januari 2006 (opnieuw) kiezen op welke wijze zij klachten willen behandelen op het moment dat zij er zelf niet uitkomen met de klager.

De gemeente Beuningen kent al sinds 1998 een verordening gemeentelijke ombudsman waarin de externe klachtbehandeling geregeld is. De samenwerking met de gemeentelijke ombudsman, mevrouw Meijs, is goed en de gemeente wil daarom ook voor de komende jaren deze samenwerking voortzetten.
Met de invoering van de nieuwe wet moeten gemeenten eveneens een plaatsvervangend ombudsman regelen. Voor Beuningen zal mevrouw Assen deze rol gaan vervullen. In de raadsvergadering van 17 januari 2006 zullen beide functionarissen officieel worden beëdigd.

Ook is de raad akkoord gegaan met het voorstel om de 2 verordeningen die er bestonden op het gebied van klachtbehandeling samen te voegen tot één nieuwe verordening interne en externe klachtbehandeling. Door deze samenvoeging bestaat er in één overzicht meer duidelijkheid over de totale regelgeving van de gemeente op dit gebied.

Wanneer u meer wilt weten over de klachtenregeling dan kunt u dit nalezen in een speciale folder over deze regeling. U kunt deze opvragen bij de afdeling Publiekszaken, tel. 024-6780800. Daarnaast kunt u ook de productcatalogus op onze website raadplegen.