Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 30 december 2005

Op de bon voor alcoholverbod

TILBURG Surveillerende agenten hebben gistermiddag in het Wilhelminapark n Tilburg een 44-jarige man uit deze stad op de bon geslingerd toen ze hem in het Wilhelminapark aantroffen met een open blikje bier. Voor het Wilhelminapark en omgeving heeft de gemeente Tilburg een alcoholverbod ingesteld, dit om de overlast in dit park en omgeving te voorkomen. Het politieteam Wilhelminapark controleert hierop strikt.

Tilburgse mannen aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

OISTERWIJK In een woning aan de Huysacker in Oisterwijk heeft de politie gistermiddag omstreeks drie uur twee mannen uit Tilburg aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de exploitatie van een hennepkwekerij in een woning aan deze straat. De politie kon het tweetal inrekenen na een tip dat men hennepkwekerij gerelateerde goederen in een bestelbus aan het laden was. As de politie met meerdere eenheden ter plaatse gaat treffen zij aan de achterzijde van de woning een bestelauto aan met sporen van potgrond. In de woning vinden agenten resten van hennepplanten en op de bovenverdieping in deze woning worden de later aangehouden verdachten aangetroffen. Zij waren bezig met het ontmantelen van een hennepkwekerij. Alle aangetroffen goederen en de bestelbus zijn door de politie in beslaggenomen. In het belang van het onderzoek zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Brand in carport

TILBURG Gistermiddag rond halfdrie brak er brand uit in een carport van een woning aan de Kinderdijkstraat in Tilburg. De Tilburgse brandweer heeft het vuur geblust. Bij de brand liep ook een naast gelegen woning schade op. Omdat er vermoedelijk sprake is van brandstichting heeft de politie van de 47-jarige bewoonster een aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt Tilburger aan na bedreiging en lokaalvredebreuk

TILBURG Een 53-jarige Tilburger is gistermiddag om vijf over halfvier aangehouden in een coffeeshop aan het St. Annaplein te Tilburg. Daar had de Tilburger de coffeeshophouder bedreigd en hij wenste de shop niet te verlaten, ook niet na vordering. Hierop hebben agenten de man aangehouden. Na het politieonderzoek is de man met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Winkeldiefstal

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat werden gistermiddag twee Tilburgse meisjes aangehouden. De meisjes (16 en 18 jaar oud) werden betrapt bij de diefstal van een spijkerbroek en een T-shirt ter waarde van ongeveer 60 euro. Zij kregen naast een proces-verbaal en een winkelverbod voor de betrokken winkel van één jaar.

Bikers treffen jongen met gestolen fiets

TILBURG Agenten van het biketeam hebben gistermiddag aan de Veldhovenring in Tilburg een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Dat gebeurde nadat de agenten bij onderzoek ontdekte dat de fiets vorige maand was gestolen vanaf de Nazarethstraat in Tilburg. Na het politieonderzoek is de jongen weer ter beschikking van zijn ouders gesteld. De gestolen fiets is door de politie in beslag genomen.

Kapperszaak overvallen

TILBURG Gistermiddag rond kwart over vier is een kapperszaak aan de Hasseltstraat overvallen. Een nog onbekende man kwam de kapperszaak binnen en bedreigde de 41-jarige medewerkster van de kapperszaak. Hierna deed de man een greep in de kassa en ging er met geld vandoor. De politie heeft gistermiddag een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Politie houdt drie Tilburgse jongeren aan

TILBURG Voor het vernielen van een auto (op het dak van de auto springen) heeft de politie gisteravond rond de klok van acht uur aan de Gasthuisring in Tilburg drie jongeren (13, 15 en 17 jaar oud) aangehouden. Het drietal werd aangehouden nadat een getuige de politie belde. Van de eigenaar van de auto, een 36-jarige man uit Tilburg, hebben agenten gisteravond een aangifte opgenomen. Na het politieonderzoek zijn de jongeren weer ter beschikking van hun ouders gesteld.

Politie houdt man aan na beroving bij geldautomaat

TILBURG Gisteravond rond kwart over elf, hebben agenten aan de Korvelseweg in Tilburg een 20-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de beroving van een 59-jarige man uit Vught. Het slachtoffer werd gisteravond tussen tien uur en kwart over tien bij een geldautomaat van een bank aan de Korvelseweg beroofd van 20 euro. Dit geld maakte de straatrover van het slachtoffer afhandig nadat deze laatste gepind had. De verdachte bedreigde het slachtoffer hierbij met de dood. Tijdens het opnemen van de aangifte van het slachtoffer kwam er opnieuw een melding binnen, dat de straatrover zich weer verdacht ophield aan de Korvelseweg. Als de politie ter plaatse een onderzoek instelt weten ze de straatrover aan te houden. De verdachte wordt door het slachtoffer positief herken.

Vier gewonden bij frontale botsing

OISTERWIJK Gisteravond, even voor elf uur, raakten aan de Pannenschuurlaan in Oisterwijk vier mensen gewond toen twee personenautos frontaal op elkaar klapten. De vier gewonden, twee mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Oisterwijk en Til burg werden door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis vervoerd. Drie van de gewonden raakten door de aanrijding bekneld en werden door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd.

De aanrijding gebeurde nadat de bestuurder van een personenauto, een 20-jarige man uit Oisterwijk met hoge snelheid over de Pannenschuurlaan reed. Door de hoge snelheid raakte deze bestuurder de macht over het stuur van zijn auto kwijt, schiet vervolgens over een vluchtheuvel en ramt een tegenligger. In de auto van de 20-jarige Oisterwijker zaten vier mensen. Een van hen kon zelf uit de auto stappen, de drie anderen kwamen bekneld in de auto te zitten.

Personeel van de verkeers Ongevallen Analyse van de politie Midden en West Brabant hebben ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de ware toedracht van dit verkeersongeval.

Over de aard van het letsel van de vier slachtoffers zijn geen gegevens bekend.

Agenten houden dronken automobilist aan

TILBURG Vannacht om tien over halfvijf hebben agenten aan de Schouwburgring in Tilburg een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man bestuurde onder invloed zijn auto. De zaak kwam aan het rollen toen surveillerende agenten de Tilburger over de Schouwburgring zagen rijden met een dicht gevroren voorruit. De man hing uit een geopend portierraam en slingerde hij behoorlijk over de weg. Als de politie de Oisterwijker staande houdt blijkt het drankgebruik. De bestuurder weigert mee te werken aan een blaastest waarop hij onder verzet wordt aangehouden. De man verzette zich zo hevig dat agenten pepperspray moesten gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Omdat hij op het bureau ook weigert mee te werken aan een ademanalyse heeft een arts van de verdachte een bloedproef afgenomen. De man kreeg verder een rijverbod van 24 uur. Bij dit voorval werd verder een 33-jarige man uit Gilze Rijen aangehouden. Deze man zat in de auto van de Tilburger en probeerde de aanhouding van de Tilburger te beletten.

Inbrekers gaan met sigaretten aan de haal

UDENHOUT Bij een inbraak in een tankstation aan de Kreitenmolenstraat in Udenhout zijn inbrekers vannacht rond halfvijf met een nog onbekende hoeveelheid sigaretten aan de haal gegaan. Om binnen te komen gooiden de inbrekers een steen door de ruit van de toegangsdeur.

Politie houdt inbrekers aan

TILBURG Vanmorgen om kwart over vijf hebben agenten aan de Tamarindestraat in Tilburg twee jongens (17 en 18 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van de inbraak in een berging behorende bij een woning aan de Mangrovestraat. De inbrekers werden hierbij op; heterdaad betrapt door de bewoner, een 46-jarige Tilburger. Na onderzoek konden agenten de jongens kort na de inbraak aanhouden. Het tweetal is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in. Van de benadeelde hebben agenten vanmorgen een aangifte opgenomen.

Auteur: Carel Bouman