Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Spijk - Doesburger gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 30-12-2005 13:03:22

Een 29-jarige man uit Doesburg is donderdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Spijk. De man was tijdens werkzaamheden op een steenfabriek gevallen en had verwondingen opgelopen aan het hoofd. Ook was er mogelijk sprake van rugletsel. Volgens verklaringen van getuigen zou de man een vrachtwagenchauffeur hebben willen loodsen bij het achteruitrijden. Daarbij zou het slachtoffer op een stapel stenen hebben gestaan. Vermoedelijk doordat er een laagje sneeuw op de stenen lag was het slachtoffer uitgegleden en daarbij ongelukkig terecht gekomen. De gewonde Doesburger is per ambulance naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld om eventueel onderzoek te doen naar de omstandigheden waaronder het ongeval plaatsvond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - auto te water, bestuurder ongedeerd

Publicatiedatum: 30-12-2005 13:02:55

Behoudens een nat pak is een 36-jarige Bemmelse automobilist donderdagochtend ongedeerd gebleven nadat hij met zijn auto te water was geraakt. Dat was gebeurd omstreeks kwart voor acht op de Van Elkweg in Bemmel. Volgens de verklaring van de Bemmelse automobilist wilde hij tijdens het rijden een CD wisselen. Daarbij raakte de wagen uit zijn koers en kwam met de wielen in de berm terecht. De man verloor daarbij de macht over het stuur waarna zijn wagen van het talud afgleed en onderaan in een sloot terecht kwam. Een passerende automobilist ontfermde zich over de gestrande Bemmelnaar en liet hem in zijn auto opwarmen. Agenten brachten de Bemmelnaar thuis. De wagen is door een bergingsdienst afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - twee botsingen achter elkaar op Babberichseweg
Publicatiedatum: 30-12-2005 13:01:36

Op de Babberichseweg in Zevenaar zijn donderdagmiddag tot twee keer toe in korte tijd auto's op elkaar gebotst. Daarbij raakte niemand gewond. Omstreeks half één reed een 36-jarige vrouw uit Babberich achterop de auto van een 33-jarige vrouw uit Tolkamer. De Babberichse was volgens haar verklaring niet meer in staat tijdig af te remmen voor de bestuurster voor haar, toen die moest afremmen. Beide auto's liepen aanzienlijke schade op en moesten worden afgesleept. Terwijl gewaarschuwde agenten bezig waren met de afhandeling van de aanrijding botsten er op dat moment op hetzelfde punt wederom twee auto's op elkaar. Daarbij ging het om een 58-jarige automobilist uit Zevenaar die te laat opmerkte dat zijn voorganger, een 53-jarige man uit Lobith, moest afremmen. De schade bij deze aanrijding bleek echter mee te vallen: beide auto's konden op eigen kracht verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - auto achterstevoren op vangrail

Publicatiedatum: 30-12-2005 13:00:13

Bij een eenzijdig ongeval op de autosnelweg A-12 bij Westervoort is donderdagmiddag een automobilist achterstevoren op een vangrail beland. De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Zevenaar, kwam daarbij met de schrik vrij. De man was door nog onbekende oorzaak tijdens het rijden tegen de vangrail gebotst. De auto draaide daarbij om zijn as en belandde tegen de rijrichting in op de vangrail. De auto is door een takelbedrijf weer op de wielen gezet. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---