Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht, 30-12-2005 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vuurwerk

MONTFOORT Donderdagmiddag 29 december zagen surveillerende agenten om 13.50 uur drie jongens in de weer met vuurwerk. Op de Hooogstraat moesten zij hun zakken legen en bij een 15-jarige jongen uit Montfoort werden 31 strijkers aangetroffen. Hij moest alles afstaan en krijgt een Haltstraf.

ABCOUDE Donderdagmorgen werden drie jongeren van 14 en 15 jaar oud in hun woonplaats betrapt toen zij vuurwerk wilden afsteken. Agenten zagen op de Waardassackerstraat vier jongens staan die vermoedelijk met vuurwerk bezig waren. De agenten hielden de vier jongens in de gaten en zagen dat drie van hen vuurpijlen in een pvc-buis staken en het vuurwerk wilden aansteken. Zij zijn aangehouden en zullen een Haltstraf moeten uitvoeren.

MAARSSEN Donderdagavond om 19.50 uur werd op de Buitenweg een 16-jarige jongen uit Maarssen aangehouden toen hij net een strijker wilde afsteken toen agenten naast hem stonden. Hij moest zijn strijkers inleveren en zal een Halstraf moeten ondergaan.

Donderdagavond om 20.15 uur werden surveillerende agenten naar het Harmonieplein gestuurd omdat daar een grote groep jeugd sneeuwballen aan het gooien was. Bij het zien van de politie, namen de jongeren de benen. Twee jongemannen, van 15 en 20 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, konden worden aangehouden. De agenten hadden gezien dat zij ook vuurwerk hadden afgestoken. Ze kregen een bekeuring en hun knalwaar werd in beslag genomen.

Postdief aangehouden

MAARSSEN Vrijdagmorgen 30 december werden een 18-jarige man uit Maarssen aangehouden voor diefstal van post en vernieling van brievenbussen.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat brievenbussen in een flat aan het Bisonspoor vernield werden. Agenten namen poolshoogte en zagen een man die voldeed aan het opgegeven signalement. De man nam de benen bij het zien van de politie, maar kon alsnog worden achterhaald. Bij zijn aanhouding troffen de agenten poststukken in zijn kleding aan. Ook in de omgeving werd post gevonden. Het onderzoek naar een eventuele tweede verdachte wordt voortgezet.

Vernieling

MAARSSEN Donderdagavond werd omstreeks 22.50 uur een 19-jarige man uit Maarssen aangehouden nadat hij een pinautomaat op het Zwanenkamp had vernield. Een getuige meldde dat zij drie jongens tegen een pinautomaat had zien trappen en waarschuwde de politie. Die kon één van het drietal aanhouden en insluiten voor verhoor. De zaak is in onderzoek.

Parkeerboetes

BREUKELEN Donderdagmiddag en avond hebben twee agenten op diverse plaatsen controles uitgevoerd. In totaal reikten zij 21 bekeuringen uit voor met name fout parkeren. Op t Heycop kregen twee automobilisten een bekeuring omdat zij zonder kaart op een invalideparkeerplaats stonden. Op de Kerkbrink werden 8 bekeuringen geschreven voor foutparkeerders en op de Hazeslinger voor parkeren op een uitrit en op de stoep. Zeven fietsers kregen een boete omdat zij geen verlichting hadden, één automobilist belde niet handsfree en één reed tegen het verkeer in en kreeg daarvoor een boete.

Mishandeling

WOERDEN Donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur werd een 37-jarige man uit Aardenburg aangehouden voor een mishandeling.

De man had op de Westdam een 29-jarige Woerdenaar een bloedlip geslagen en was er in een auto vandoor gegaan. Vermoedelijk was de aanleiding van de mishandeling een zakelijk conflict. Dankzij een kenteken kon de man worden achterhaald en hij werd op het politiebureau ontboden. Later die middag meldde hij zich daar en werd hij verhoord. De man moest een boete van 290 euro betalen en de schade ter waarde van 150 euro vergoeden aan de 29-jarige man. Tevens bleek dat er nog twee onbetaalde boetes door de 37-jarige man betaald moesten worden. Ook deze moest hij betalen voordat hij het bureau weer kon verlaten.