Dienstenbond CNV

Toch nog afspraken met de Holding VendexKBB
30-12-2005

In de afgelopen weken hebben wij meermalen met de directeur Human Resourses Governance VendexKBB, mevrouw D. Oldenhof, gesproken. Over een aantal onderwerpen die voor 2006 van belang zijn. Bijgaand treft u het onderhandelingsresultaat aan.

Zoals u kunt lezen hebben wij niet alles kunnen oplossen. Voor een aantal zaken zoals de pensioenregeling is meer tijd nodig. In de loop van 2006 komt die onderwerp aan de orde.

De aanvulling op de uitkering bij arbeidsongeschiktheid en ziekte blijft zoals die was voor het tweede ziektejaar en dezelfde regeling is nu ook van toepassing in het derde ziektejaar. Ook dit traject komt in 2006 aan de orde. Tijd sparen in á la Carte kan in 2006 fiscaal gezien niet meer. Dat moet dan in de vorm van een levensloopregeling. Wij moeten nog afspraken maken over hoe de levensloopregeling er precies uit gaat zien. Dat betekent dat onder andere afspraken gemaakt moeten worden over de waarde van de inleg en over het opnemen van verlof.

Met betrekking tot de zorgverzekering worden de wettelijke bepalingen gevolgd. Dit betekent ook, dat degenen die nu gepensioneerd zijn en een bijdrage ontvangen voor de ziektekostenverzekering, indien sprake is van een verplichte verzekering, ook de inkomensafhankelijke premie van 6,5% vergoed krijgen. Wettelijk is het niet verplicht de inkomensafhankelijke bijdrage voor de nu niet verplicht verzekerde gepensioneerden te vergoeden. We hebben echter afgesproken dat dit wel gebeurt in 2006. In de discussie die nog gevoerd moet worden over de nieuwe pensioenregeling komt dit onderwerp terug.

Uit het bovenstaande kunt u dus opmaken dat in 2006 voor veel onderwerpen de exacte invulling nog nader besproken moet worden. Het spreekt vanzelf dat wij u over de voortgang informeren.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze informatie, neem dan gerust contact op met uw bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon 023 5670615 of e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl