Politie Zuid-Holland-Zuid

30/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 30-12-2005 o persberichten district I NIEUWE AANHOUDING BRANDSTICHTINGEN

DORDRECHT De politie heeft op 28 december een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Boshamerstraat te Dordrecht. De man is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichtingen in de politiebureaus in de tweede helft van november. Tevens wordt hij verdacht van het illegaal kopiëren van datadragers, zoals CDs en DVDs. Op 15, 19 en 20 december had de politie drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichtingen. Een 22-jarige en een 26-jarige man uit Dordrecht bevinden zich nog in voorlopige hechtenis. Een 25-jarige man uit Dordrecht is inmiddels vrijgelaten. Hij en drie eerder vrijgelaten mannen en een vrouw uit Dordrecht worden nog steeds als verdachten gezien.

Het gaat om de brandstichtingen in politiebureaus aan de Blaauwweg en het Admiraalsplein in de nacht van 17 op 18 november en om het politiebureau aan het Vogelplein en het kantoor van een woningstichting aan de Callistolaan in de nacht van 19 op 20 november.

TWEEDE AANHOUDING VUURWERK

DORDRECHT De politie heeft donderdag 29 december een 18-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden in diens woning aan de Eemskerkstraat. Hij zou een 18-jarige Dordtenaar verboden lawinepijlen hebben verkocht. De laatste is in de vroege ochtend van 29 december aangehouden op de Groene Zoom te Dordrecht. Hij had 7 lawinepijlen achter in zijn auto liggen, die in beslag zijn genomen. Beiden zijn in verzekering gesteld.

DAGVAARDINGEN VOOR WINKELDIEVEN

DORDRECHT- Een 26-jarige vrouw uit Dordrecht is op donderdag 29 december aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had bij twee winkels aan de Johan de Wittstraat kleding gestolen. De politie heeft de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Ook een 47-jarige man uit Dordrecht is gedagvaard wegens een winkeldiefstal. De man stal op donderdag 29 december een fles port en sigaretten bij een supermarkt aan het Admiraalsplein. De verdachte heeft een winkelverbod gekregen.

VERKEERSCONTROLE

ZWIJNDRECHT- Op donderdag 29 december heeft de politie aan de Uilenhaven en op de P. Zeemanstraat een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 780 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft 18 mensen bekeurd onder meer voor het niet dragen van de autogordel, het niet voeren van de juiste verlichting en rijden onder invloed.

VERKEERSBORD GESTOLEN

DORDRECHT- De politie heeft op donderdagavond 29 december een 25-jarige man aangehouden. Dit gebeurde aan de Vrieseweg. De man liep hier met een verkeersbord onder zijn arm en sloeg met een voorwerp hard op het bord. Agenten spraken de man hierop aan omdat de man veel lawaai veroorzaakte. De man bleek behoorlijk onder invloed van drank te zijn. Hij had ook een fles drank bij zich. De politieagenten hebben de man aangehouden wegens diefstal van een verkeersbord en openbare dronkenschap. Op het politiebureau bekende de verdachte de diefstal. De man is met een dagvaarding heengezonden.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

DORDRECHT- Op donderdagavond 29 december heeft de politie aan de S.M. Hugo van Gijnweg een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Agenten hielden de man staande omdat hij zijn bermlichten aan had. Vervolgens bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

DORDRECHT- Aan de Krispijnseweg is op donderdagavond 29 december een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man reed hier met zijn auto terwijl zijn rijbewijs onlangs ingevorderd is. De politie heeft de man hierop aangehouden. De man is op het politiebureau verhoord.

VUURWERK: JONGEN AANGEHOUDEN

DORDRECHT- Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is op donderdagavond 29 december aan de Museumstraat aangehouden door de politie. De jongen had hier vuurwerk afgestoken terwijl dit nog niet is toegestaan. Daarnaast kon hij zich niet legitimeren. De politie heeft de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen heeft een bekeuring gekregen.