Rechtbank 's-Gravenhage

Tussenvonnis kort geding Stichting Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland tegen zorgverzekeraars

's-Gravenhage, 30 december 2005 - De voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Gravenhage heeft vandaag een tussenvonnis gewezen in het kort geding van de Stichting Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland, samen met drie Nederlanders die in Spanje wonen, tegen de zorgverzekeraars Achmea, OHRA en Delta Lloyd. Het kort geding betreft de door de verzekeraars aangekondigde premieverhogingen bij voortzetting van de huidige verzekeringsovereenkomsten na de inwerkingtreding van de Zorgverzekeringswet, per 1 januari 2006.

De rechtbank gelast in het tussenvonnis de verzekeraars om nadere gegevens ter beschikking te stellen over de wijze waarop de premieverhogingen tot stand zijn gekomen en over het verloop van de aan de eisers in rekening gebrachte jaarpremies in de afgelopen drie jaar alsmede over de opbouw en de precieze hoogte van de vanaf 1 januari 2006 in rekening te brengen jaarpremies.

De mondelinge behandeling van het kort geding zal worden voortgezet op een nader door de voorzieningenrechter te bepalen datum in week 2 of 3 van 2006.

LJ Nummer

AU8874


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 30 december 2005