Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 30 december 2005

BERGEN OP ZOOM, 30 december 2005

Politie houdt twee jongemannen aan voor joyriding

BERGEN OP ZOOM: Politiemensen zagen op donderdag 29 december tijdens een controle op vuurwerkoverlast een auto rijden. De auto trok vanaf de Markgravelaan met piepende banden op en reed met hoge snelheid richting de Antwerpsestraatweg. De agenten gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder stopte, maar reed vervolgens met hoge snelheid achteruit. Hierbij verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed tegen een geparkeerde auto aan. De auto schoof door en raakte nog een auto. De twee inzittenden van de auto stapten na de botsing uit en renden richting het Hof van Paltz. De politie zette de achtervolging in en hield hen op het Hof van Paltz aan. De 15-jarige jongen en de 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom zijn verhoord op het politiebureau. Ze gaven toe zonder toestemming de auto van een familielid van één van de verdachten te hebben meegenomen. Wat de straf van de jongemannen zal zijn, zal later worden besloten. De autos die bij de aanrijding betrokken waren raakten zwaar beschadigd.

Politie onderzoekt woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 29 december is er tussen 15.30 uur en 22.00 uur ingebroken in een woning aan de Patoor Jutenlaan. De daders kwamen via de achterzijde binnen en doorzochten de gehele woning. Wat er is weggenomen is nog niet duidelijk.

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond 29 december is er ingebroken in een woning aan de Pasteurlaan. Men forceerde aan de achterzijde van de woning een bovenlicht en doorzocht de woning. Er is onder andere een sieraad weggenomen.

BERGEN OP ZOOM: Ook een woning aan de Ericalaan was donderdagavond doelwit van inbrekers. Men forceerde aan de achterzijde van de woning een deur met behulp van de Bulgaarse methode. Uit de woning is onder andere een geldbedrag ontvreemd.

De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners en stelt sporenonderzoeken in.

Man aangehouden op verdenking van heling

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdag 29 december omstreeks 02.30 uur een 50-jarige man uit Bergen op Zoom aan op verdenking van heling. De politie zag de man fietsen zonder verlichting en hield hem staande. Politiemensen besloten zijn tas te controleren en vonden hierin twee kledingstukken met de prijskaartjes er nog aan. De verdachte verklaarde de kleding te hebben gevonden. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Bij doorzoeking van de kleding van de verdachte vond de politie een alarmpistool. Dit is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Inbraak in schoolgebouw

ROOSENDAAL: Op donderdagavond 29 december kreeg de politie melding van een inbraak in een schoolgebouw aan de Melis Stokelaan. Onbekenden hadden aan de voorzijde van het gebouw een ruit vernield. Binnen waren een aantal ruimtes doorzocht. Voor zover bekend is er niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Winkelinbraak

ROOSENDAAL: Op vrijdag 30 december kreeg de politie omstreeks 05.00 uur melding van inbraak in een winkel in de Hulsdonksestraat. De daders vernielden een ruit van het pand en namen winkelwaar weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Auteur: Inge Rijgersberg