Gemeente Berkel en Rodenrijs


Wie wordt de "Vrijwilliger van het jaar"
De samenleving kan niet meer zonder vrijwilligers. Of we het nu hebben over even boodschappen doen voor een zieke buurvrouw, het bezoeken van bejaarden, het belangeloos bijdragen aan kerkelijke activiteiten, bestuurslid zijn van een voetbalclub of leesouder zijn op een school. Zonder vrijwilligers zou de wereld er een stuk minder vriendelijk uitzien. Vrijwilligers zijn nodig!

Om de vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten reikt de gemeente Berkel en Rodenrijs jaarlijks met veel plezier de vrijwilligersprijs uit. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie - op 3 januari om 19.30 uur - zal burgemeester De Goeij de vrijwilligersprijs uitreiken aan één van onderstaande negen genomineerden:


1. Mevrouw J. Rozema - Huizinga is voorgedragen door het Nederlandse Rode Kruis. Mevrouw Rozema is ondermeer 17 jaar verantwoordelijk geweest voor de coördinatie van een groep vrijwilligsters die deelneemsters begeleiden bij de handwerk- en spelgroep. Hiernaast heeft zij 15 jaar zitting gehad in het afdelingsbestuur van het Rode Kruis en zorgde ze jarenlang voor de inzet van voldoende vrijwilligers bij de halfjaarlijkse bloeddonatieavonden.


2. De heer Jos van Opstal, vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging en stichting Paul Johannes XXIII wordt voorgedragen door Juul van Noort. Heel bijzonder is dat de heer Van Opstal in het voorjaar een speciaal voetbalelftal voor verstandelijk gehandicapten heeft samengesteld.


3. De heer Piet Tetteroo is door Marry van der Voort en Anneke Vollebregt voorgedragen voor zijn vrijwilligersbijdrage in de Katholieke Bond van Ouderen.
Dhr. Tetteroo staat al meer dan 30 jaar klaar voor de ouderen in Berkel en Rodenrijs. Zo vult hij onder andere belangeloos belastingformulieren voor ze in.


4. De heer Pruiskens is door de wielervereniging "De Pedaalridders" voorgedragen vanwege zijn enorme inzet voor de jeugd. Hij verzorgt bij de vereniging ondermeer de wielrenfietsen, geeft training en heeft het afgelopen jaar voor het eerst een landelijk jeugdtoernooi georganiseerd.


5. Speeltuinvereniging De Kievit heeft de heer Peet Bloom voorgedragen vanwege zijn enorme inzet voor de speeltuin. Klussen op zaterdag en mede dankzij zijn inzet kunnen de kinderen genieten van een prachtige grote glijbaan en een fijn zwembad. Bijzonder is nog te vermelden dat de heer Bloom hiernaast al vijftien jaar de Goedheiligman van De Kievit is.


6. Stichting Muzische Vorming is voorgedragen door de R.K. Basisschool De Poolster. Muzische Vorming brengt kinderen van basisscholen in contact met cultuuruitingen en organiseert ondermeer poppentheaters en dans en zangvoorstellingen. De stichting zorgt voor een breed aanbod van cultuur en veelal voor kinderen die van huis uit hier niet of zelden mee in aanraking komen.


7. Annemieke Koot, instructrice bij Majorettevereniging Atalanta is voorgedragen door Astrid Roos, voorzitter van de vereniging. Annemieke is al 14 jaar instructrice bij de majorettevereniging en was vroeger zelf ook een miss. Ze zoekt de muziek uit voor de shows, knipt en plakt deze aan elkaar en bedenkt hier ieder jaar weer een nieuwe show op.


8. Het R.K. Parochiebestuur O.L. Vrouw Geboorte Berkel en Rodenrijs en mevrouw Hartmann - van den End dragen de heer A.C.E. van Steenderen voor. De heer Van Steenderen is sinds meer dan 10 jaar een actieve vrijwilliger is het kerkelijk gebeuren en hiernaast voorzitter van de clientenraad van ZorgCompas Huize St. Petrus.


9. Tot slot worden de vrijwilligers van De Paardestal genomineerd door Rob Greeve. De Paardestal is een organisatie die projecten, die worden begeleid door missionarissen uit Berkel, in de derde wereld financieel ondersteunt. Zo is er dankzij de steun van De Paardestal in Ghana zowel een school als een oogkliniek gebouwd en worden zusters in Malawi ondersteund bij opvang van straatkinderen en hulp aan vrouwen die in de gevangenis zitten.

Laatste wijziging website: 30 december 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs