Gemeente Berkel en Rodenrijs


Berkel en Rodenrijs verwelkomt 19.000e inwoner
Donderdag 29 december was het feest voor Berkel en Rodenrijs maar zeker ook voor Bart-Jeroen van Leunen uit de nieuwe wijk Meerpolder. Bart-Jeroen is de 19.000e inwoner in ons dorp. En dat mocht hij weten.

Het was donderdagmorgen een bijzonder gastvrij onthaal bij de familie Van Leunen. Bart-Jeroen stond iedereen al op te wachten. Een mannetje met gevoel voor timing als je je bedenkt dat hij op 01-01-2001 is geboren en dan ook nog het juiste moment weet uit te kiezen om hier te komen wonen om de 19.000e inwoner te worden.

Samen met zijn moeder had hij speciaal voor dit gebeuren koekjes gebakken. "Koekjes met iets erop" en speciaal voor "mevrouw de burgemeester", zei Bart-Jeroen. Bij een feestje horen uiteraard cadeautjes. De burgemeester mocht namens bakkerij Rodenburg een mooie taart met opdruk aanbieden en van de gemeente kreeg hij een jaarabonnement op speeltuin De Kieviet. Hier kijken ze met verwachting naar uit, want ze kennen de speeltuin nog niet. De familie komt uit Vlaardingen en omdat het winter is hebben ze nog geen kennis met de Kievit kunnen maken.
Natuurlijk werden ook de ouders van Bart-Jeroen niet vergeten. Met een fles champagne en een boek over de boerderijen in Berkel en Rodenrijs deelden ze toch een beetje mee in de feestvreugde.

Ook de Rabobank 3B-Hoek was aanwezig en verwende Bart-Jeroen met een cheque van 250 euro. De ondernemersvereniging van Berkel en Rodenrijs had een prachtige mand met verschillende cadeautjes bij zich. Met een feestelijke bos bloemen werd er tot groot plezier van Bart-Jeroen nog geposeerd voor de camera van de Heraut.

Bart-Jeroen, veel plezier in Berkel en Rodenrijs en een hele fijne verjaardag volgende week. Brenda en Hans, we wensen jullie veel plezier in ons mooie dorp en we willen jullie graag nogmaals bedanken voor jullie gastvrijheid.

19.000e inwoner

Laatste wijziging website: 30 december 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs