Hillegom Tasjesroof

Een 60-jarige vrouw uit Hillegom werd vrijdagmorgen 30 december op de Van de Endelaan het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw fietste daar met in haar fietsmand haar tas. Plotseling verscheen een man op een bromfiets naast haar. De man deed een greep in de fietsmand en reed met de tas weg. Een automobilist in een rode auto die net passeerde is waarschijnlijk getuige geweest van de roof. De politie zou graag in contact komen met deze automobilist. Ook andere getuigen kunnen bellen met de politie in Hillegom via 0900-8844.

Leiden Diefstal schilderijen uit Hotel

Bij een diefstal uit een Hotel aan de Boommarkt zijn 44 schilderijen gestolen. De diefstal vond vermoedelijk plaats tussen kort na middernacht van maandag 26 december en woensdag 28 december 10.00 uur. Hoe de dieven binnen zijn gekomen is nog niet bekend. Vermoedelijk wist men de toegangsdeur open te krijgen. Uit gevonden sporen denkt de politie dat de diefstal over twee nachten plaats heeft gevonden. Het gaat om schilderijen van onbekende schilders met afbeeldingen over voornamelijk Leiden. De schilderijen vertegenwoordigen gezamenlijk een waarde van enkele duizenden euro's. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die beide nachten bedrijvigheid bij het Hotel hebben gezien, wordt gevraagd te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844.

Krimpen a/d Lek Vuurwerk zet dakgoot in de brand

Door vuurwerk ontstond donderdag 29 december rond 14.45 uur brand in een dakgoot van een woning aan de Schoolstraat. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te doven. Twee jongens van 14 jaar uit Krimpen aan de Lek waren hiervoor verantwoordelijk. Eén van de jongens woonde daar. Bij het afsteken van vuurwerk was er één in een dakgoot terechtgekomen. De jongens hebben een HALT doorverwijzing gekregen.