Politie Limburg-Noord

Politie houdt dertien dronken bestuurders aan

Datum: 30-12-2005
Tijd bericht: 15:33
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal dertien automobilisten proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken.

Weert -- De politie heeft donderdagavond een 33-jarige automobilist uit Weert aangehouden op verdenking van rijden onder invloed (vermoedelijk van verdovende middelen). Agenten arresteerden hem nadat de auto hun aandacht trok op de Parallelweg. Ze volgden hem en daarbij reed die auto slingerend over de weg en botste tegen de stoep. De bestuurder negeerde daarna een stopteken op de Hertogstraat. Uiteindelijk parkeerde hij in de Louise de Colignystraat. De agenten gingen er achter staan, waarna de verdachte achteruit tegen de politieauto reed. Daarna is hij uit de auto gehaald en onder verzet aangehouden. Onderzoek wees uit dat hij geen rijbewijs had. De politie maakt proces-verbaal op.

Arcen -- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 61-jarige man uit Venray aangehouden op verdenking van doorrijding na aanrijding bij een recreatiepark aan Klein Vink. Agenten arresteerden hem nadat een automobilist tegen een slagboom was gereden. Na onderzoek werd de verdachte aangehouden. Op het bureau bleek bij een blaastest dat hij teveel had gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

De overige bestuurders zijn betrapt bij controles in: Linne (1x), Weert (3x), Maasbracht (1x), Blerick (1x), Roermond (3x), Venlo (1x), Velden (1x). De bestuurders kregen rijverboden tussen de 1 en 15 uur.

Reden controles
Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.