Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/12/05)

OOSTERHOUT NB, 30 december 2005

Man aangehouden op verdenking van bedreiging personeel supermarkt

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdag 30 december omstreeks 11.00 uur in de Bouwlingstraat een 28-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man wordt ervan verdacht op woensdag 28 december personeelsleden van een supermarkt aan de Keiweg te hebben bedreigd. De verdachte had er die avond winkeldiefstallen gepleegd en werd hierover door het personeel aangesproken. De verdachte bedreigde vervolgens de medewerkers woordelijk en maakte met zijn hand schietbewegingen. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden na vernieling ruiten

WOUDRICHEM: De politie heeft in de nacht van donderdag 29 december op vrijdag 30 december omstreeks 03.40 uur in de Molenstraat een 37-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man had kort daarvoor enkele ruiten van een woning aan de Rijkswal vernield. De 38-jarige bewoner van dat pand deed aangifte van vernieling.

Personeelslid bejaardenhuis overloopt inbrekers

MADE: In de nacht van donderdag 29 december op vrijdag 30 december omstreeks 02.30 uur heeft een personeelslid van een bejaardentehuis drie jongens betrapt die aan het inbreken waren. De drie gingen er daarop vandoor. Ze zijn vermoedelijk via een plakdak bij een raam op de eerste etage gekomen en hebben dat geforceerd. Daarna doorzochten ze twee kantoorruimtes en maakten in ieder geval een geldkistje buit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onbekenden vernielen toilet

KAATSHEUVEL: Onbekenden hebben donderdag 29 december omstreeks 23.00 uur vernielingen gepleegd aan de mannen wc van een hotel in de Peperstraat. Nadat er een harde knal te horen was, ging het personeel kijken en bleek er een toilet te zijn opgeblazen. Dat is vermoedelijk gedaan met vuurwerk. Getuigen zagen na het incident twee mannen wegrennen en even later wegrijden in een gele personenauto. Het tweetal verdween in de richting van de Hoofdstraat.

Woninginbraken

TERHEIJDEN: Donderdag 29 december is tussen 11.00 uur en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Vierhoven. Aan de achterzijde van de woning was een raam opengebroken. Er werd een bankpasje buitgemaakt.

TERHEIJDEN: Tussen donderdag 29 december 14.00 uur en vrijdag 30 december 01.00 uur is ingebroken in een woning aan het Kwakerpad. De inbreker wist aan de achterzijde van de woning op een balkon te klimmen en daar de deur open te breken. Daarna is de bovenverdieping doorzocht. De buit bestond onder andere uit sieraden.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 29 december op vrijdag 30 december is ingebroken in een school aan de Eikendonklaan. Er bleek een raam te zijn opengebroken, waarna er enkele flatscreens werden weggenomen.

WAALWIJK: Tussen donderdag 29 december 18.00 uur en vrijdag 30 december 07.25 is ingebroken in een dierenwinkel in De Els. De ruit van de voordeur werd vernield om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit geld.

WAALWIJK: Tussen donderdag 29 december 20.45 uur en vrijdag 30 december 06.40 uur is ingebroken in een winkel aan de profesoor Lorentzweg. Er bleek een toegangsdeur vernield te zijn. De buit bestond uit een kluis.

Auteur: Leonie van Ooijen