TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-12-2005

Televisie
SUPERSTER
Uitzending vrijdag 30 december
Nederland 2 - 20.20 uur

WIE WORDT HET NIEUWE GEZICHT VAN DE TROS?

In het nieuwe programma SUPERSTER, gepresenteerd door Reinout Oerlemans, gaat de TROS op zoek naar een nieuw 'Allround TV Personality'.

Wie houdt zich staande in een showblok? Wie kan een discussie leiden over verschillende maatschappelijke problemen? Wie kan op een originele manier een quiz presenteren? En wie beschikt er over genoeg improvisatietalent?

In de eerste uitzending staat de selectie centraal en blijven er zes kandidaten over. Deze zes kandidaten gaan vijf weken lang de strijd met elkaar aan in een warm en groots televisiespektakel, waarin oude televisiefragmenten en televisiecoryfeeën een belangrijke rol zullen spelen. De kandidaten voeren in de studio of op locatie een opdracht uit, die te maken heeft met het vak van televisiepresentator. Deze opdrachten hebben betrekking op verschillende programmagenres; een talkshow, een gameshow, een quiz, een interview, een reportage. Naast de vaste opdrachten worden de kandidaten getest op hun improvisatietalent. Aan de hand van deze verschillende disciplines moeten de kandidaten zich in het programma SUPERSTER bewijzen.

Uiteindelijk blijven er twee 'TV Personalities' over, die in de finale alles uit kast zullen moeten halen om het publiek ervan te overtuigen dat hij of zij HET 'nieuwe gezicht' van de TROS is. Wie er uiteindelijk naar de finale gaan wordt bepaald door de professionele jury, die bestaat uit televisiecoryfeeën. Uiteindelijk beslist de kijker wie de winnaar wordt en naar huis gaat met de hoofdprijs: Een presentatiecontract bij 'de Grootste Familie van Nederland'.

Aflevering 2, uitzending vrijdag 6 januari 2006
Aflevering 3, uitzending vrijdag 13 januari 2006 Aflevering 4, uitzending vrijdag 20 januari 2006 Aflevering 5, uitzending vrijdag 27 januari 2006 Aflevering 6, FINALE - uitzending vrijdag 3 februari 2006




TROS