Ingezonden persbericht


Aanvang bouw Kulturhus Saasveld op 30 december 2005.

BOUW KULTURHUS SAASVELD VAN START
Op 30 december a.s. om 16.30 uur starten de heren C. Hamers van Woonmaatschappij Dinkelborgh en wethouder H. van Zuilekom gezamenlijk de werkzaamheden voor de bouw van een Kulturhus in Saasveld. Er is sprake van een unieke vorm van samenwerking en deze past in het beleid van zowel de Woonmaatschappij als de gemeente om ook in kleinere kernen het maatschappelijk voorzieningen niveau op peil te houden. Met de realisering van een Kulturhus in Saasveld wordt daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. Na Rossum is dit het tweede Kulturhus dat in de gemeente Dinkelland gerealiseerd wordt.

Toelichting:
Het pand Hoflaan 8 in Saasveld wordt door de gemeente aangekocht (van de Stichting Bibliotheek Dinkelland) en beschikbaar gesteld aan de Woonmaatschappij Dinkelborgh. In dit pand wordt het Kulturhus voor Saasveld gehuisvest. Met de realisering is totaal ongeveer E 800.000,-- gemoeid.

De Woonmaatschappij en de gemeente hebben ieder E 100.000,-beschikbaar gesteld. De provincie Overijssel draagt E 90.000,-- bij. Door deze gezamenlijke inspanningen wordt de realisering van een Kulturhus in Saasveld mogelijk. De plannen zijn gereed en de verbouw van het pand Hoflaan 8 kan beginnen.

In het Kulturhus zullen onder andere de volgende voorzieningen onderdak vinden: 2 schoollokalen, de peuterspeelzaal, de bibliotheek, ontmoetings- en activiteitenruimtes, de pinautomaat van de Rabo-bank, Carint thuiszorg en een vergaderruimte voor verenigingen. De exploitatie is in handen van de Woonmaatschappij Dinkelborgh.

De heren Hamers en van Zuilekom zullen in het bijzijn van onder andere de heer B. Mekenkamp, voorzitter van de Dorpsraad Saasveld, de bouwwerkzaamheden starten op 30 december a.s., 16.30 uur.

Mededelingen voor de redactie:

U bent van harte welkom bij de start van de bouwwerkzaamheden aanwezig te zijn. Het perceel Hoflaan 8, Saasveld ligt naast de basisschool en tussen het horecabedrijf Bruins en het kerkeiland.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: wethouder H. van Zuilekom, tel. 0541 - 854107
Team Communicatie, Gerard Flinkers, telefoonnummer 0541-854 181 of 06-51 720 330