Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Getuigenoproepen en meer informatie over toedracht in zaak nav overlijden 20-jarige Deventenaar

Deventer, 28-12-2005 o Uit het onderzoek naar het incident waarbij een 20-jarige man uit Deventer om het leven is gekomen is gebleken dat de man en zijn vriendin op de Gedempte Gracht een woordenwisseling kregen met drie jongens. Hier vond dus een eerste confrontatie van de jongen en zijn vriendin met de drie jongens plaats.

De tweede confrontatie vond kort daarna plaats op de hoek van het Churchillplein met de Verzetslaan. Het slachtoffer werd hier door één van de jongens geslagen. Uit medisch onderzoek (obductie) is gebleken dat het slachtoffer niet rechtstreeks aan de gevolgen van deze klap is overleden, maar aan het letsel wat hij opliep doordat hij op straat terecht kwam. De jongens zijn daarna de Verzetslaan ingelopen en mogelijk zijn ze er daarna vandoor gegaan in de richting van de Pikeurshof.

Getuigenoproepen:

De politie komt graag in contact met mensen die zich in één van de onderstaande beschrijvingen herkennen of die een van deze mensen gezien hebben rondom de genoemde tijdstippen of die meer informatie kunnen verstrekken over de genoemde mensen of andere informatie hebben die tot oplossing van deze zaak kan leiden. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanvulling signalement jongens:

De politie heeft al een redelijk beeld van de betrokken jongens. Uit het onderzoek is gebleken dat één van de jongens aanzienlijk veel langer is dan de andere twee.

De politie is op zoek naar de volgende personen:

Uit een krantenbericht van De Stentor blijkt dat rondom het tijdstip van het incident een jongeman drie jongens heeft zien rennen op de parkeerplaats op de Pikeurshof. De politie wil graag met de jongen en zijn vader in contact komen.

Op het fietspad van de Verzetslaan is een fietser gezien die stilstond met zijn fiets op het moment van het incident. De politie komt ook graag met deze man in contact.

Verder verzoekt de politie alle mensen die gebruik hebben gemaakt van de parkeerplaatsen op de Verzetslaan en de Pikeurshof en Pikeursbaan op zaterdagavond en nacht (kerstnacht) het bovenstaande telefoonnummer te bellen.

Om ongeveer 03.20 uur zijn er onder meer drie jongens geweest die over de Keizerstraat liepen in de richting van de Gedempte Gracht. De politie komt graag in contact met deze jongens danwel met andere personen die zich omstreeks dit tijdstip in de Keizerstraat bevonden.

Op of omstreeks de tijd van het incident bevond zich een rode of donkergekleurde auto zich op de plek van het incident. De politie roept de inzittende(n) op om zich te melden.