BOVAG

TDA voorspelt 5% meer truckverkopen in 2006

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 28-12-2005

De Truck Dealer Associatie (TDA), een afdeling van BOVAG, voorspelt dat er in Nederland in 2006 ruim 13.000 nieuwe trucks via de Nederlandse truckdealers verkocht zullen worden, dat is 5% meer dan in 2005. In dit jaar zullen er ongeveer 12.420 worden afgeleverd.

TDA baseert zich daarbij op berekeningen van Polk International, onderzoeksbureau in de automotive branche.

In de TDA-prognose groeit de totale markt voor trucks (zwaarder dan 3,5 ton G.V.W.) in 2006 met ruim 5 %. De toename wordt voornamelijk bereikt in het segment boven de 16 ton. De prognose betreft uitsluitend voertuigen voor wegtransport en is exclusief bijzondere voertuigen als bijvoorbeeld bussen, rijdende winkelwagens, kraanwagens en reinigingsvoertuigen.

Bij de prognose is uitgegaan van de verwachte economische ontwikkelingen in de West Europese landen en de nieuwe Europese lidstaten. Deze ontwikkelingen zijn afgeleid van renteontwikkelingen, werkgelegenheidsfluctuaties, brandstofprijzen en het producenten- en consumentenvertrouwen.

Ik ben blij dat we op basis van de Polk-studies een positieve ontwikkeling van de truckmarkt in het komende jaar tegemoet kunnen zien. Dit bevestigt het beeld dat de ondernemers in de truckbranche op dit moment hebben van komend jaar, stelt TDA-voorzitter Wouter Nunnikhoven vast.