Gemeente Hellendoorn


Dunantblok, ontwikkeling Hart van Nijverdal weer een stap dichterbij

De gemeente Hellendoorn heeft met Johan Matser Projectontwikkeling en Ter Steege Vastgoed overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van het winkel- en wooncomplex Dunantblok in Nijverdal. De ontwikkelaars hebben zich voor deze planontwikkeling verenigd in de Ontwikkelingscombinatie Vof Centrumplan Nijverdal. Met de ondertekening van de overeenkomst wordt het voorlopig ontwerp van het Dunantblok officieel bekrachtigd. De ondertekening van de overeenkomst vond vanmorgen plaats. De gemeenteraad van Hellendoorn stemde op 15 november 2005 in met de uitwerking van het project Dunantblok.

Woningen, winkels en een parkeergarage
Het programma is ongewijzigd gebleven. Onder het moderne woon- en winkelcomplex komt een parkeergarage met circa 259 openbare parkeerplaatsen. Op de begane grond is ruimte voor commerciële functies, zoals winkels, horeca en dienstverlening. Daarboven komen in totaal negenennegentig appartementen in het Dunantblok.

Samenwerking & procedure
De gemeente Hellendoorn ontwikkelt de parkeergarage en besteedt deze Europees aan. De combinatie Vof Centrumplan Nijverdal ontwikkelt en bouwt de winkels en appartementen. De gemeente en de ontwikkelaars hebben vandaag een hoofdlijnenrealisatieovereenkomst afgesloten. Hierin zijn de afspraken vastleggen die nodig zijn om het complex te kunnen realiseren. De komende periode zetten alle betrokken partijen zich in om het voorlopig ontwerp verder te brengen. Zo worden de resterende gronden verworven waarvoor het onteigeningsbesluit in het eerste kwartaal van 2006 wordt verwacht en wordt de parkeergarage bestedingsgereed gemaakt.