Gemeente Oss


28/12/2005 - Nieuw Azoss-verzekeringspakket

Gemeente volop in onderhandeling; meer duidelijkheid in februari

De gemeente Oss is op dit moment in onderhandeling over een nieuwe collectieve aanvullende ziekenkostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen. Deze regeling bestaat sinds 2001. Deelnemers aan deze collectieve verzekering hebben een uitgebreid aanvullend pakket tegen een lage premie. Deze lage premie is mogelijk omdat de gemeente Oss een deel van de extra premiekosten voor haar rekening neemt.

Azoss-Plus

Op 1 januari 2006 wordt voor heel Nederland een nieuwe ziektekostenverzekering ingevoerd. Een van de gevolgen van het invoeren van dit nieuwe stelsel is de mogelijkheid van ziektekostenverzekeraar te veranderen. Dat kan tot 1 maart 2006. De gemeente is op dit moment in onderhandeling over een nieuwe collectieve ziektekostenverzekering met de huidige ziektekostenverzekeraars van het Azoss-pakket: VGZ en CZ. Bij deze onderhandelingen gaat het zowel om de basisverzekering als om een zo uitgebreid mogelijk aanvullend pakket. Inzet van de onderhandelingen met de CZ/VGZ is om tot een Azoss-Plus- pakket te komen, zodat inwoners van de gemeente Oss met een minimum inkomen in 2006 nog beter verzekerd zijn tegen ziektekosten.

Februari

Sinds kort is bekend hoe de verzekeringspakketten voor 2006 er uit zullen zien. Daarom kan de gemeente Oss pas na nieuwjaar een besluit nemen over het nieuwe ziektekostenverzekeringspakket. Deelnemers aan de bestaande collectieve ziektekostenverzekering Azoss hoeven op dit moment niet te reageren op het aanbod van VGZ of CZ. Iedereen blijft verzekerd als voorheen. In februari 2006 is er meer duidelijk over Azoss-Plus en krijgen alle deelnemers hierover informatie. Tot 1 maart is er voor alle Nederlanders de mogelijkheid om van ziektekostenverzekering te wisselen. Alle deelnemers aan de huidige Azoss hebben over dit onderwerp inmiddels een brief van de gemeente Oss ontvangen.