De Unie


Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen - Principeakkoord CAO CBR

29 december 2005 - Op woensdagavond 21 december heeft De Unie met de directie van het CBR een principe akkoord bereikt over een nieuwe CAO. De Unie legt dit akkoord met een positief advies aan u voor. Dit omdat we bijna alles wat we gevraagd hebben ook hebben gekregen.

De hoofdpunten·Loon; 1,75%, gevraagd 2% ·Pensioenafspraken voor 55 plussers (geboren voor 1 januari 1950) en 55 minners (geboren op of na 1 januari 1950).

Voor 55 plussers verandert er niets, met uitzondering van de bonus bij doorwerken, deze wordt afgeschaft en de pensioenpremie wordt niet meer door de werkgever betaald indien er wordt doorgewerkt tijdens de prepensioenleeftijd.

Voor 55 minners vervallen de garantie- en overgangsregelingen. De opgebouwde aanspraken prepensioen worden premievrij gemaakt en jaarlijks onvoorwaardelijk met een maximum van 3% geïndexeerd. Het opbouwpercentage voor het ouderdomspensioen wordt verhoogd van 1,75% naar 1,9%. Daarnaast krijgen de medewerkers een bijdrage van 2% van het maandsalaris, die gestort kan worden in een levensloopregeling. Gevraagd; een bijdrage van 2% van het jaarsalaris voor de levensloop. ·Bijdrage van ¤12,50 bruto per maand voor de nieuwe zorgverzekering. ·Op voorstel van De Unie: Reistijd- en reiskostenvergoeding TEC medewerkers gelijktrekken met die van examinatoren. Gehonoreerd. ·Op voorstel van De Unie een overwerkvergoeding van 100% voor die medewerkers die tussen 22.00 uur en 07.00 uur werk voor het CBR verrichten. Gehonoreerd. Op voorstel van De Unie komt er een leeftijdsbewust personeelsbeleid.U kunt het gehele principeakkoord onderaan deze pagina inzien en downloaden. Breng uw stem uit! U kunt uw stem uitbrengen via het online stembiljet. U dient dit stembiljet voor 10 januari 2006 naar ons toe te sturen.Ewoud Teerink Bestuurder··Intropagina CBRDownload
Principeakkoord CAO 2006