Gemeente Wijk bij Duurstede

Resultaat informatieavond natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers

Op 8 december 2005 is in het gemeentehuis een informatieavond gehouden over het project natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers. Doel van de avond was de bewoners van Wijk bij Duurstede te informeren over wat er allemaal in de toekomst langs de Kromme Rijn kan gaan spelen en om inwoners te vragen met ideeën te komen voor het inrichten van enkele gemeentelijke terreinen langs de Kromme Rijn.

Wat houdt het project in?
Het is de bedoeling om tussen nu en 2017 de gehele Kromme Rijn tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht in te richten als een provinciale ecologische verbindingszone, die zowel voor mens als natuur aantrekkelijk is. Dit kan door het ontwikkelen van natuurterreinen, het natuurlijker inrichten van gemeentelijke en andere gronden en het vergroten van recreatiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een wandelpad van Wijk bij Duurstede naar Utrecht. Bij dit alles krijgt de historie ook een plekje.

Resultaat informatieavond
De opkomst van de avond was met 55 belangstellenden goed. De aanwezigen vertelden dat zij door de getoonde beelden met uitleg een goede indruk hebben gekregen van een aantal toekomstige ontwikkelingen langs de Kromme Rijn.
Reacties deze avond gingen onder andere over de samenwerking tussen diverse partijen, problemen en kansen bij agrarische belangen, het onderhoud van nieuwe natuur, waterstanden en de inspraakmogelijkheden bij de gemeentelijke terreinen.
Na afloop konden belangstellenden kaartmateriaal bekijken of met een aantal vertegenwoordigers van diverse instanties een gesprekje aanknopen. Bezoekers hebben hun ideeën en wensen op een reactieformulier gezet. De reacties en ideeën worden meegenomen naar de werkgroep, die de ontwerpen voorbereidt en vervolgens met een plan komt.

Na de informatieavond
Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen via onze website (www.wijkbijduurstede.nl > Projecten > Natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers) en via de gemeentepagina in de Wijkse Courant de ontwikkelingen binnen dit project volgen. Op de website staat ook de presentatie van 8 december jl.
In de loop van 2006 volgt een tweede informatieavond met de presentatie van het conceptontwerp, waarop weer gereageerd kan worden. Na het verwerken van deze reacties in het conceptplan, neemt het gemeentebestuur een besluit. Aansluitend volgt informatie over het definitieve ontwerp en over de uitvoering, die voor zover het de gemeentelijke terreinen betreft, uiterlijk begin 2009 gereed moet zijn.

Voor vragen en bij suggesties kunt u contact opnemen met de gemeentelijke projectleider, de heer H. Timmermans, via telefoonnummer 595595.


* Geplaatst op: 28-12-2005 10:55:54