Gemeente Wijk bij Duurstede

Maatregelen binnenstad

In de afgelopen maanden zijn er 2 informatieavonden en een discussieavond geweest over de aanpak die op korte termijn in de binnenstad kan worden doorgevoerd. Het gaat hier om de toegankelijkheid voor de voetganger, het afvalprobleem, het stallen van fietsen, de aanleg van extra terrassen, het reguleren van reclame-uitingen en het parkeren in de binnenstad. Het is de bedoeling om voor 1 mei de uitvoeringswerkzaamheden gereed te hebben.

Voorlopig plan
Van 12 januari t/m 9 februari 2006 ligt het voorlopig plan voor de binnenstad ter inzage. Het plan is in te zien in de publieke leeskamer van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Gedurende de ter inzage legging kunt u uw reactie geven via een formulier dat bij het voorlopig plan ligt.

Inloopavond
Op 2 februari 2006 kunt u zich tussen 19.30 uur en 22.00 uur persoonlijk laten informeren over het plan tijdens een inloopavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze avond staan diverse ambtenaren voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en worden de oplossingen op verzoek nader toegelicht. U kunt hierna nog uw reactie geven via een formulier.

Definitief Wijkplan
Na de ter inzage periode worden alle reacties behandeld. Iedereen die een reactie indient, krijgt hierover persoonlijk bericht. Als alle reacties afgehandeld zijn en het plan nog een keer aangepast is, wordt het plan aan het college voorgelegd om definitief vastgesteld te worden. Ook het definitieve plan met bijbehorende besluiten wordt voor een bepaalde periode ter visie gelegd.

Wilt u meer informatie over de maatregelen in de binnenstad, kijk dan op www.wijkbijduurstede.nl. Heeft u geen computer met internetaansluiting? In de hal van het gemeentehuis staat een informatiezuil, waar u gratis gebruik van kunt maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen de heer E. Valkenburg (bij afwezigheid de heer M. van der Heijden), tel. 595595.


* Geplaatst op: 28-12-2005 10:53:28