Politie Zeeland


---

O-7704-2005 Vernieling ruiten van school
Vanmiddag rond 13.47 uur kwam de melding bij Politie Zeeland binnen dat er diverse ruiten van een school in Yerseke waren ingegooid.

O-7705-2005 Ruit van woning ingegooid
Vanmiddag rond 14.02 uur werd door een getuige gezien dat een groepje jongeren een ruit hebben ingegooid van een woning aan de Prinses Irenestraat in Nieuwdorp.
De groep was met sneeuw- cq. Ijsballen aan het gooien en op een gegeven moment raakte een van de sneeuwballen een van de ruiten van de woning. De politie stelt een onderzoek in.

W-7706-2005 Schoorsteenbrand
In een woning aan de Middelburgsestraat in Oost Souburg heeft vanmiddag rond 17.44 uur een schoorsteenbrand gewoed.
Toen de politie ter plaatse kwam was de brand door de brandweer al geblust. Voor de bewoners kwam de brand volledig als een verrassing. De schoorsteen was enkele maanden geleden nog geveegd.

R-7707-2005 vuurwerkoverlast
In totaal zijn er vandaag (vanaf 11.00 uur vanmorgen) 24 meldingen binnengekomen bij Politie Zeeland van vuurwerkoverlast.
In Zierikzee werd, omstreeks 11.10 uur vanmorgen, 6 rotjes in beslag genomen bij een 13-jarige jongen uit die plaats. Hij werd naar Halt doorverwezen.
In Yerseke, op de Oude Bogaert, werden drie kinderen betrapt op het afsteken van vuurwerk. Dit was vanmiddag omstreeks 13.13 uur. De kinderen, 10, 12 en 13 jaar oud, werden doorgestuurd naar Halt en STOP.
In Goes, op de Savornin Lohmanlaan, werden van een 12- en een 13-jarige jongen tien rotjes in beslag genomen. Zij kregen ook een doorverwijzing naar Halt.

R-7708-2005 verkeersongevallen door weer
In totaal zijn er (vanaf 13.00 uur vanmiddag) een 25-tal verkeersongelukken gebeurd.
De meeste van de ongelukken waren eenzijdig. Anderen waren kop-staart-botsingen, doordat een van de bestuurders remde en de ander te weinig afstand hield en er achterop reed. Er heeft zich geen een ongeval met letsel voorgedaan. Na 19.26 uur hebben zich (tot nu toe) geen ongevallen meer voorgedaan.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland