Titel: Publiekslieveling Mamma Mia! stopt

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 05-09-2005 09:14

Amsterdam, 5 september 2005

Publiekslieveling Mamma Mia! stopt

Op vrijdag 30 december 2005 wordt de laatste voorstelling van de succesvolle musical Mamma Mia! gespeeld. Ruim twee jaar na de première van de swingende ABBA-musical Mamma Mia! is het einde in zicht. De musical met onder anderen Simone Kleinsma en Vera Mann in de hoofdrol is de meest succesvolle theaterproductie ooit in het Beatrix Theater. Meer dan 1 miljoen kaarten zijn inmiddels verkocht. Mamma Mia! verhuist in het voorjaar, met een grotendeels Belgische cast, naar de Stadsschouwburg in Antwerpen.

Mamma Mia! heeft in de afgelopen twee jaar eer gedaan aan het wereldberoemde ABBA-nummer 'The Winner Takes it All': in 2004 ontving Mamma Mia! de ANWB publieksprijs voor Musical van het Jaar. Tevens werden Simone Kleinsma en Céline Purcell bekroond met respectievelijk de Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en de Award voor Aanstormend Talent. Het Nederlandse castalbum van de musical Mamma Mia! kwam na de release gelijk binnen op nummer 1 in de Album Top 100 en werd binnen twee maanden goud. Momenteel is het album hard op weg om de platina status (80.000 cd's) te verwerven.

Mamma Mia! vertelt het komische en levendige liefdesverhaal van Donna gespeeld door Simone Kleinsma (alternerend met Vera Mann en Marleen van der Loo), een alleenstaande moeder. Haar dochter staat op het punt te trouwen, terwijl de moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader weggegeven wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dit is. De voorstelling is nog slechts tot en met 30 december 2005 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Voor informatie over Mamma Mia!
JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES B.V.
Public Relations & Voorlichting, Femke de Veer, (020) 3052 460 / 06 - 24 54 68 18
E-mail femke.de.veer@stage-entertainment.nl
www.musicals.nl