Ingezonden persbericht


Leiden,18 december 2005

PERSBERICHT

Speciale actie voor asieldieren

Dierenasiel Stevenshage verloot gratis donateurschappen

LEIDEN - Streek-dierentehuis Stevenshage luidt het jaar uit met een speciale actie voor donateurs. Iedereen die zich voor 1 januari 2006 aanmeldt, maakt kans op een gratis donateurschap. Daarnaast krijgen ze een honden- of katten-verwenpakket ter waarde van ruim 20 euro cadeau.

Het asiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Donateurs zijn een belangrijke steunpilaar voor Stevenshage, omdat hun financiële bijdragen de opvang en verzorging van de asieldieren mogelijk maken. Wie zich aanmeldt als nieuwe donateur, betaalt 12 euro voor een jaar en ontvangt tevens het kwartaalblad Beestenbende.

Op 31 december telt Stevenshage het aantal nieuwe aanmeldingen en maakt bekend wie een gratis donateurschap heeft gewonnen. Dat gebeurt tussen 17.00 en 19.00 uur tijdens een speciale uitzending van Holland Centraal Radio en TV (de lokale omroep voor Leiden en omgeving).

Ook bestaande donateurs kunnen aan de actie meedoen. Zij kunnen een donateurschap schenken aan een familielid of andere bekende. ,,In combinatie met zo'n honden- of katten-verwenpakket is dat toch een origineel presentje voor onder de kerstboom'', meent asielbeheerder Leen Gottschal, die hoopt dat de oudejaarsactie aanslaat.

Het dierenasiel kan de actie bekostigen dankzij de giften van De Dierenspecialist Stevenshof en de sponsoring van groothandel Tijssen uit Hazerswoude, die de gratis pakketten met onder meer voer en speeltjes beschikbaar stelt. Het aanmelden van nieuwe donateurs kan via e-mailadres donateur@dierenasielleiden.nl en aan de balie van het asiel (ma-za, 13.00-16.00, Kenauweg 1 Leiden). Ook is er een speciale donateurtelefoon ingesteld: 06-23 28 27 87.

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over zwerf- en afstandsdieren uit de gemeenten: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl