Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spectaculaire vuurshow tijdens jaarwisseling Damfeest

Diemen-Zuid, 27 december 2005 ­- Met een spectaculaire vuurshow wordt tijdens het Damfeest in Amsterdam op zaterdag 31 december om middernacht het nieuwe jaar ingeluid. Zo'n 25.000 bezoekers zijn getuige van het vuurspektakel op de ijsbaan voor het Paleis op de Dam. De show wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor SEAT die daarmee van de Dam de grootste openlucht feestlocatie van Amsterdam maakt.

Het Damfeest 2005-2006 begint om 21:00 uur en staat in het teken van de oud & nieuw tradities van de multiculturele stad Amsterdam met 176 nationaliteiten. Vanaf 22:00 uur wordt op twee grote videozuilen filmmateriaal vertoond waarin verschillende Amsterdamse nationaliteiten vertellen over hoe zij oud & nieuw beleven. De filmpjes worden muzikaal begeleid door DJ Silvan Stoet, DJ Patrick Kicken en DJ Silverius van Radio Veronica. Tijdens deze filmische impressie wordt op de ijsbaan een levensgrote ballon gevuld met 176 kleinere ballonnen, voor elke nationaliteit in Amsterdam één. Om klokslag twaalf uur 's nachts wordt de grote, gevulde ballon opgelaten tijdens een spectaculaire show met onder andere ruim drie meter hoge vuurspuwers, brandende balonnen, vuurgevechten en een spetterende finale. SEAT begroet hiermee op een zeer bijzondere manier het nieuwe jaar.

De organisatie
Het jaarlijkse Damfeest is een initiatief van IdtV. Het Damfeest 2005-2006 wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Amsterdam-Centrum, SEAT, Jägermeister, Radio Veronica en IdtV Events & Promotions.
IdtV Events & Promotions ontwikkelt bedrijfs-en publieksevenementen. Daarnaast is IdtV bekend als producent van televisieprogramma's en films. De synergie tussen deze middelen maakt het IdtV mogelijk als communicatiepartner op te treden voor bedrijven, overheid en zenders.



Ingezonden persbericht