Concours Hippique International Officiel (CHIO)

CHIO krijgt Olympische bodem op hoofdterrein

All Weather bodem biedt optimale omstandigheden voor spring- en dressuurruiters

Rotterdam, 31 december 2005 - In 2006 zal het 58^e CHIO Rotterdam voor de eerste keer plaatsvinden op een zandbodem in plaats van op gras. Het hoofdterrein van het CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos wordt voorzien van een zogeheten All Weather bodem die veiliger is voor paard en ruiter en aan alle combinaties gelijke omstandigheden biedt ongeacht weersomstandigheden. Tevens biedt het de mogelijkheid om alle belangrijke spring- en dressuurrubrieken te integreren op het hoofdterrein met de maximale toeschouwerscapaciteit.

In Jerez (Wereldruiterspelen 2002) en Sydney (Olympische Spelen 2000) zijn met deze All Weather bodems al goede ervaringen opgedaan. Hippische specialisten, waaronder CHIO bestuurslid Emile Hendrix (directeur Sportief), vinden dat deze upgrade van het terrein Rotterdam de juiste infrastructuur biedt en aansluit bij de internationale ontwikkelingen.

De aanleg van deze bodem wordt mogelijk met behulp van accommodatiesubsidies van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, De Gemeente Rotterdam, de KNHS en de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège `De Jockey Club'. "Rotterdam moet als klassiek en vooraanstaand internationaal concours deel uit blijven maken van de acht hippische topevenementen binnen de Samsung Super League," aldus de Rotterdamse sportwethouder Nico Janssens, "en dan is de keuze voor zo'n piste onvermijdelijk." Samen met CHIO-voorzitter Frans Lavooij gaf wethouder Janssens vandaag het startsein voor de werkzaamheden die uiterlijk in maart 2006 zullen zijn voltooid.

Naast de aanleg van de nieuwe piste werken de partijen ook nauw samen om het complex goed toegankelijk te maken voor toeschouwers en actieve sportbeoefenaars, in het bijzonder voor ruiters met een beperking.

Voor de 58^e keer presenteert het CHIO Rotterdam van 22 t/m 25 juni 2006 in het Kralingse Bos een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken.

---