Politie Groningen

Persberichten oudejaarsdag 31 december 2005

Provincie Groningen, 31-12-2005 o Vandaag zijn er 8 berichten

Groningen:

Weersinvloeden op het verkeer

Ondanks de hevige sneeuwbuien van vrijdagavond en nacht is het in Groningen redelijk rustig gebleven. Er was weinig verkeer op de weg. Wel ontstonden er in de gehele provincie enkele, vaak eenzijdige, verkeersongevalletjes. De politie kreeg vanaf vrijdagavond 18.00 uur tien meldingen waarbij assistentie werd verleend. Er raakten geen mensen gewond.

Groningen: steekincident

Bij een familie twist raakte vrijdagavond een 29-jarige man uit Groningen aan zijn hoofd gewond. Tijdens een verjaarsfeestje in de woning van het slachtoffer ontstond ruzie met een 49-jarig familielid. Dit laaide uiteindelijk zo hoog op dat er over en weer geslagen werd met o.a. flessen. Het slachtoffer kreeg daarbij een klap op zijn hoofd waaraan hij een hoofdwond overhield. Hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis. In de woning werd het 49-jarige familielid aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie zoekt de zaak verder uit.

Groningen: alcohol en XTC

Op de Rijksweg heeft de politie afgelopen nacht een 48-jarige man uit Overschild aangehouden. De man reed, ondanks de barre
weersomstandigheden met zeer grote snelheid over de Beneluxweg. Daarbij negeerde hij bovendien een rood verkeerslicht. Op de Rijksweg bracht hij zijn auto tot stilstand en werd hij gecontroleerd. Hij bleek teveel gedronken te hebben en bovendien XTC te hebben gebruikt. Een controle gaf aan dat de man 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Hij kreeg enkele boetes opgelegd.

Groningen: alcohol

Op de Trompsingel werd een 25-jarige man uit Zuidwolde aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed al slingerend voor het politiebureau aan de Rademarkt langs. Op de Trompsingel wisten agenten hem tot stoppen te dwingen. Hij bleek eveneens 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben en ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

Kolham: snelheid controle

Vrijdagmiddag heeft de politie nog een snelheidcontrole gehouden op de Hoofdweg in Kolham. Er werden ruim 400 autos gecontroleerd. Aan 58 bestuurders wordt een boete thuis gestuurd voor overschrijding van de maximumsnelheid. De snelste bestuurder reed 90 km per uur waar 50 gereden mag worden.

Hoogezand: rijden tijdens ontzegging

Op de Van der Duyn van Maasdamweg heeft de politie vrijdagavond een 34-jarige man uit Hoogezand van de weg gehaald. De man bleek enige tijd geleden een ontzegging voor het rijden in een auto te hebben gekregen. Agenten zagen hem weer rijden, waarna hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zijn auto werd gestald en de man ging met een nieuwe boete de deur uit.

Muntendam: diefstal kabels

Op de Legeweg heeft de politie een 38-jarige man uit Tripscompagnie aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man kabels had weggenomen van een NAM locatie aan de Legeweg. Agenten zagen de man rijden met een aanhangwagen en drie grote rollen kabel. Hij verklaarde ook de goederen vanaf de locatie te hebben ontvreemd. De man is ingesloten. Bij de politie loopt nog een onderzoek voor eerdere diefstallen van kabels.

Kropswolde: ingeslagen autoruit

Op de Strandweg heeft de politie vrijdagavond een 53-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man vernielde de ruit van de auto van een 20-jarige man uit Hoogezand. De verdachte dacht dat de bestuurder en zijn 19-jarige bijrijder zwaar vuurwerk onder zijn caravan had den gegooid. Uit wraak sloeg hij de voorruit van de auto aan diggelen. De bijrijder liep daarbij verwondingen aan zijn gezicht op. Niet gebleken is dat de beide jongens zich hadden schuldig gemaakt aan het gooien met vuurwerk. De verdachte is in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld.