Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 31 december

Alkmaar, 31-12-2005 o 13.08 uur

Woninginbraak

Medemblik, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdag werd tussen 08.00 en 13.00 uur ingebroken in een woning aan de Vlietsingel in Medemblik. Aanvankelijk probeerden de inbrekers de tuindeuren te forceren. Toen dit niet lukte klom men via een garage naar een slaapkamerraam. Nadat het raam was opengebroken werden uit de woning onder anderen sieraden ontvreemd.

Heerhugowaard, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdagmiddag werd omstreeks 16.30 uur ingebroken in een woning aan de Middenweg in Heerhugowaard. Toen de bewoonster thuis kwam trof zij in de woning een man aan. Deze inbreker vluchtte in de woning naar de bovenverdieping. Toen de bewoonster naar buiten ging en daar de politie belde, zag zij dat de inbreker uit een raam naar buiten kwam, hier in een zwarte personenauto stapte en wegreed. Uit de woning werd onder anderen een staatslot gestolen. De inbreker was een man van 25 tot 30 jaar oud met een lengte van 1.75 meter en een getint uiterlijk. Hij droeg een donkere broek en een gele jas met capuchon of muts. De personenauto betrof een zwarte Fiat Punto.

Hoorn, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdag werd tussen 09.00 en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Binneblijfstraat in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door een keukenraam te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Er werden ondermeer een camera en een discman buitgemaakt.

Illegaal vuurwerk

Den Burg, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdag deed de politie naar aanleiding van een anonieme tip onderzoek in een woning aan de Buytengors in Den Burg. Hier bleek de 33-jarige bewoner een partij illegaal vuurwerk te hebben. Het ging om een lawinepijl en vlinderbommen. Het vuurwerk mag niet in Nederland worden gebruikt. Het werd in beslag genomen en de eigenaar kreeg een proces-verbaal.

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd op de Steve Bikoweg in Alkmaar een 45-jarige vrouw uit Petten in een personenauto gecontroleerd. Zij bleek alcohol te hebben gebruikt. De vrouw blies maar liefst 1035 ug/l. Dat is bijna vijf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw viel op doordat zij zeer langzaam en slingerend reed. Toen zij voor een rood stoplicht moest stoppen, werden de contactsleutels uit haar auto gehaald door een medewerker van de Koninklijke Marechaussee die daar juist (in burger) reed.

Alkmaar, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdagavond omstreeks 23.40 uur werd een 32-jarige man uit Winkel in een personenauto gecontroleerd op de Schagerweg te Alkmaar. De man blies 550 ug/l. Dat is tweeëneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was op de Schagerweg (N245) ter hoogte van de Laan van Tata in de slip geraakt. Hij was vervolgens van de weg geraakt en de bosjes ingereden. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hij wilde hier echter niet ter observatie opgenomen worden.

Rijden tijdens ontzegging

Alkmaar, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdagavond omstreeks 22.25 uur werd een 24-jarige Amsterdammer in een personenauto gecontroleerd op de Kaarsemakersgracht in Alkmaar. De man bleek te rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij had een ontzegging lopen van 10 maart 2005 tot 6 april 2006. De man kreeg een proces-verbaal.

Diefstal auto

Schagen, vrijdag 30 december 2005

Op vrijdag werd tussen 06.15 en 17.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Langeloop in Schagen. Het ging om een zwarte Mazda 323 voorzien van een dak- en een achterklepspoiler. Het kenteken van de auto was ZS-07-BK. De auto stond geparkeerd op het terrein van een transportbedrijf.

Vier aanhouding na vernieling

Wieringerwerf, dinsdag 27 december 2005

Op dinsdagavond omstreeks 21.10 uur werd een kastje van Multikabel aan de Schoener in Wieringerwerf opgeblazen met vuurwerk. Naast het feit dat een hele wijk zonder televisie zat, ontstond er een schade van naar schatting twaalfduizend euro. Door getuigen waren jongeren in de buurt van het kastje gezien. Op basis van de opgegeven signalementen kon die avond nog een 18-jarige jongen worden aangehouden. De dag erna werden nog drie aanhoudingen verricht van 16-, 17- en 19-jarige jongens. Alle verdachten zijn afkomstig uit Wieringerwerf. Zij verklaarden met een lawinepijl iets te hebben willen opgeblazen. Het kabelkastje leek een goed object om de lawinepijl op te proberen. De pijl werd op de kast vastgetaped en aangestoken. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. Multikabel overweegt de schade op de verdachte te verhalen.

Aanrijding letsel

Spierdijk, zaterdag 31 december 2005
Op zaterdagmorgen omstreeks 09.30 uur raakte een 50-jarige vrouw uit Zandwerven gewond bij een eenzijdig ongeval op de Lutkedijk in Spierdijk. De vrouw raakte door het gladde wegdek met haar auto in de slip en belandde vervolgens in de berm tegen een boom. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht n

Laatst gewijzigd 31-12-2005 13:09 | © Politie Noord-Holland Noord |