Gemeente Apeldoorn

Politieke Prikkelprijs Apeldoorn

Dit is een persbericht van de gemeenteraad

Op 6 januari 2006 reikt de gemeenteraad van Apeldoorn voor het eerst de Politieke Prikkelprijs uit. De prijs wordt in januari 2006 toegekend aan een persoon of een organisatie die in 2005 het gemeentelijk beleid op democratisch en politiek correcte wijze kritisch heeft beschouwd en de politiek heeft geprikkeld om beleid of beslissingen kritisch af te wegen. Apeldoorners kunnen tot 10 december 2005 een persoon of een organisatie voor deze prijs nomineren. De winnaar van deze politieke prijs ontvangt 1.000 euro. Basis voor de instelling van deze prijs is een motie van Leefbaar Apeldoorn. Bij de behandeling van de Meerjaren Programmabegroting 2004 heeft de gemeenteraad ingestemd met de motie Politieke Prikkelprijs.

De jury van de Politieke Prikkelprijs bestaat uit drie gemeenteraadsleden. De jury beoordeelt de nominaties en wijst de winnaar van 2005 aan. Er moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden om voor de prijs in aanmerking te komen:
* De genomineerde is een individuele inwoner van Apeldoorn of een in Apeldoorn gevestigde organisatie.

* De genomineerde is geen politieke partij, geen raadslid en ook geen wethouder of een andere politieke vertegenwoordiger.
* De voorgedragen persoon of organisatie heeft in 2005 het gemeentelijk beleid of gemeentelijke beslissingen kritisch onder de loep genomen. Dit heeft hij/zij op politiek correcte en democratische wijze gedaan. De genomineerde heeft de politiek gedwongen om het gemeentelijk beleid en de gevolgen hiervan kritisch af te wegen.

Burgemeester De Graaf reikt als voorzitter van de gemeenteraad de Politieke Prikkelprijs op vrijdag 6 januari tijdens het Stadsfeest uit.

De gemeenteraad nodigt de inwoners van Apeldoorn uit om personen of organisaties voor te dragen die voor deze prijs in aanmerking zouden kunnen komen. Personen of organisaties mogen ook zichzelf nomineren. De nominatie moet worden toegelicht op maximaal één pagina A4.

Nominaties kunnen tot 10 december 2005 worden gestuurd naar:

Presidium van de gemeenteraad
t.a.v. Raadsgriffie, de heer S. Feijt
Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn

De nominatie kan ook per e-mail worden verzonden naar raadsgriffie@apeldoorn.nl.

Meer informatie over de Politieke Prikkelprijs vindt u op www.apeldoorn.nl/gemeenteraad.

Voor het laatst bijgewerkt op: 16-nov-2005 08:05