Saxion Hogescholen
BR>

ma 12 december 2005

Saxion-studenten lossen technische problemen op voor bedrijfsleven

In de week van 6 tot en met 10 februari 2006 organiseert de Academie Life Science, Engineering & Design van Saxion Hogescholen voor de elfde keer haar jaarlijkse Projectweek Engineering & Design. Tijdens deze Projectweek werken alle eerste-, tweede- en vierdejaars aspirant-ingenieurs van de opleidingen Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen in teams van circa acht studenten aan verschillende opdrachten uit het bedrijfsleven. Bedrijven die oplossingen willen voor praktische problemen waarvoor binnen het bedrijf de tijd ontbreekt, of waarvoor eens een `frisse kijk' nodig is, kunnen de Saxion-studenten hiervoor een opdracht verstrekken. Het principe is als volgt op maandagochtend komt het bedrijf naar Saxion om de opdracht toe te lichten. Op vrijdag pre­ senteren de studenten hun resultaat aan het bedrijf. De Projectweek is voor bedrijven ook een uitstekende gelegenheid om bekendheid te krijgen bij de techniekstudenten.

Bedrijven kunnen voor een bedrag EUR 750,- een opdracht voor de Projectweek Engineering & Design bij Saxion indienen. De opdrachten moeten qua niveau passen bij het werk van een startend ingenieursbureau. Daarnaast is het een voorwaarde dat de studententeams in één week tot een (aanzet voor een) oplossing kunnen komen en dat de taken binnen het team verdeeld kunnen worden (geen opdracht voor één persoon).

De Projectweek Engineering & Design heeft zijn nut inmiddels ruimschoots bewezen. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat ongeveer 70% van de ingediende opdrachten bruikbare oplossingen oplevert. Bedrijven als Philips, Unimeta, Vernay, Siemens Industrial Turbomachinery BV, KMG Europe BV, het Nederlands Forensisch Instituut, de Brandweer Regio Stedendriehoek en Fico Trim and Form Systems zijn al jaren enthousiast over de oplossingen van de studenten. Deze bedrijven komen daarom vaak met nieuwe opdrachten. Opvallend is dat er ook steeds meer Duitse bedrijven opdrachten verstrekken. Ook de studenten zelf zijn enthousiast. Zij leren samenwerken - onder tijdsdruk - aan realistische opdrachten uit het bedrijfsleven. Omdat elke opdracht aan ten minste twee teams wordt voorgelegd, krijgen de studenten hierbij bovendien te maken met concurrentie. Het studententeam met de beste oplossing ontvangt namelijk de KIVI NIRIA-Saxion Projectprijs; een jaarlijks uit te reiken prijs voor techniekstudenten van Saxion Hogescholen, gekoppeld aan de jaarlijkse Projectweek (100 euro per deelnemer en een jaar gratis lidmaatschap).

Voor meer informatie en/of het verstrekken van een bedrijfsopdracht kunnen bedrijven contact opnemen met de heer ir. Joop Temmink van de Academie Life Science Engineering & Design van Saxion, telefoon 053-4871443, j.temmink@saxion.nl


--------------------------------------EINDE PERSBERICHT-----------------------