RTL Group


Van eerste noodhulp tot wederopbouw in 'Nationale Actie Voor Azie-Een Jaar Later' bij RTL 4
Martijn Krabbé, Paul de Leeuw en Robert ten Brink presenteerden op donderdag 6 januari 2005 het televisieprogramma 'Nationale Actie voor Azië'. Het gezamenlijke programma van de publieke en commerciële televisiestations stond in het teken van Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties ten behoeve van de hulp aan de slachtoffers van de rampzalige zeebeving in Azië. De actie mondde uit in een recordbedrag van 200 miljoen euro, de meest gulle gift van de Nederlandse bevolking ooit. In het programma Nationale Actie Voor Azië Eén Jaar Later, te zien op vrijdag 6 januari bij RTL 4, praten de drie genoemde bekende tv-persoonlijkheden, ooggetuigen en hulpverleners over hun herinneringen aan de Tsunami-ramp, het spontane gevoel van landelijke saamhorigheid, de succesvolle nationale tv-actie en de geboden hulp aan de getroffen landen.

Nationale Actie Voor Azië Eén Jaar Later laat op een duidelijke, eerlijke en transparante manier aan de Nederlandse bevolking zien waar de Samenwerkende Hulporganisaties het geld van Giro 555 aan hebben besteed en nog gaan besteden. Aan de hand van beelden, interviews en reportages wordt het moment van eerste noodhulp tot aan wederopbouw weergegeven in de getroffen gebieden. Via persoonlijke verhalen in de reportages is te zien hoe het de ooggetuigen en betrokkenen een jaar na dato vergaat. Het wordt tevens duidelijk dat het ingezamelde geld daadwerkelijk bij de juiste personen terecht komt en dat de lokale bevolking nog altijd verzekerd is van hulp. Een zichtbaar pijnlijk feit is wel dat wederopbouw een kwestie is van jaren en geen maanden.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 6 januari, tussen 21.30 en 22.30 uur.


---

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP