Gemeente Putten

Vrijwilligersvacaturebank Putten in de lucht (03-01-2006)
---

Putten, 3 januari 2006

Vanaf vrijdag 6 januari 2006 is de website van de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente Putten actief. Op deze website staat informatie voor vrijwilligers en
vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligers zijn de peilers van de samenleving. Zonder vrijwilligers kunnen organisaties vaak niet functioneren, maar het vinden van vrijwilligers is niet eenvoudig. De gemeente ziet het als haar taak om organisaties hierbij behulpzaam te zijn en heeft besloten een vrijwilligersvacaturebank in het leven te roepen. De gemeente hoopt hiermee dat de vraag en het aanbod van vrijwilligerswerk beter op elkaar aansluiten.

Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, kunnen op deze site een vacature plaatsen via een aanmeldingsformulier.

Aan het plaatsen van een vacature zijn de volgende aandachtspunten verbonden:


· alleen organisaties uit Putten die geen winstdoel hebben, kunnen hun vacature laten plaatsen op de website van de gemeente Putten;


· de vacature wordt binnen een week op de website geplaatst;


· de vacature blijft maximaal een half jaar op de website staan;


· organisaties wordt verzocht - zodra de vacature vervuld is - dit aan de gemeente door te geven;


· de aanmelding en de plaatsing van een vacature op de vrijwilligersvacaturebank is kosteloos.


· de gemeente behoudt het recht het verzoek om plaatsing van de vacature te weigeren, indien niet aan de doelstelling wordt voldaan.


· de gemeente is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de vacature en evenmin voor de kwaliteit van de vrijwilliger.

Iedereen die erover denkt om zich als vrijwilliger in te zetten, kan op deze site zien wat het aanbod van vrijwilligerswerk is. Bij mogelijke interesse voor een vacature, kan de vrijwilliger rechtstreeks contact zoeken met de desbetreffende organisatie. De gemeente bemiddelt daarin niet.