Gemeente Tilburg

Datum
4 januari 2006

Wijzigingsplan Prinsenhoef 12

Inspraak van 6 tot en met 19 januari 2006

De eigenaar van het pand Prinsenhoef 12 heeft bij de gemeente Tilburg een verzoek ingediend voor het wijzigen van de bestemming van het perceel Prinsenhoef 12 van "Agrarisch bouwblok" naar de bestemming "Woondoeleinden".

Wijzigingsprocedure

Het college wil graag meewerken aan het verzoek en is een wijzigingsprocedure gestart. Het bouwplan past namelijk in het gemeentelijk beleid om vrijkomende agrarische gebouwen die niet meer voor agrarische doeleinden gebruikt kunnen worden een woonbestemming te geven. Een wijzigingsprocedure maakt het mogelijk om een bouwvergunning te verlenen voor burgerbewoning. Op dit moment is dat alleen maar mogelijk voor agrarische (woon)doeleinden.

Inspraak

Het college heeft in het kader van de wijzigingsprocedure een concept-wijzigingsplan opgesteld. In het concept-wijzigingsplan is onder meer opgenomen dat de inhoud van de bestaande bebouwing niet mag worden vergroot. Voordat de procedure wordt voortgezet, wil het college eerst uw mening weten. Het college zal namelijk na afloop van deze stap beslissen het wijzigingsplan ongewijzigd verder in procedure te brengen, het plan aan te passen of - in het uiterste geval - geen verdere medewerking aan het plan te verlenen.

Het concept-wijzigingsplan ligt van 6 tot en met 19 januari 2006 voor inspraak ter inzage in:
. het gemeentelijk informatiecentrum in Stadskantoor 1, Stadhuisplein 130 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur.
. de Stadswinkel Reeshof (Kerkenbosplaats 2) en Noord (Brucknerlaan 20a): op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur.

Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten aan de directeur van de dienst Beleidsontwikkeling, Postbus 717, 5000 AS Tilburg, onder vermelding van "Inspraak Prinsenhoef 12."

Vervolg procedure

Na het verstrijken van de inzagetermijn neemt het college een standpunt in over de ingekomen inspraakreacties. Besluit het college de procedure voort te zetten, dan komt het plan nogmaals ter inzage te liggen en kunt u zienswijzen indienen. U wordt hiervan met een bewonersbrief op de hoogte gebracht, naar verwachting eind februari, begin maart 2006. Na de termijn van het indienen van zienswijzen, zal het college het wijzigingsplan al dan niet gewijzigd vaststellen en het ter goedkeuring aanbieden aan Gedeputeerde Staten.

Meer informatie

Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marlie Cratsborn van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 88 09 of via emailadres marlie.cratsborn@tilburg.nl.


---- --